ANSAMBL „KOLO“ U FOČI

Nacionalni ansambl „Kolo“ iz Beograda nastupiće sutra u fočanskoj sportskoj dvorani u okviru turneje po najvažnijim kulturnim centrima Republike Srpske povodom obilježavanja 65 godina postojanja ansambla i promocije srpskog folklora na ovim prostorima.

Nastup ansambla „Kolo“ počinje sutra, u 19.00 časova, a posjetioci će moći besplatno da uđu u dvoranu.

 

Predsjednik Kulturno-umjetničkog društva „Vila“ iz Foče, Jovanče Mašić, rekao za naš portal da su on i koreograf Zoran Joković, još ljetos, održali sastanak sa direktorom ansambla „Kolo“, Draganom Milinkovićem, gdje su razgovarali o organizaciji ovoga nastupa, kao i o stanju u kulturi u Foči i Republici Srpskoj.

 

-Direktor „Kola“, tokom boravka u Foči, obišao je Gradsku sportsku dvoranu i hotel u kome će članovi ovoga ansambla biti smješteni i izrazio veliku želju da se saradnja ostvari i da oni nastupe u našem gradu- istakao je Mašić.

 

On je rekao da su da su o ovome obavjestili i načelnika Foče, Radisava Mašića, koji im je obećao pomoć lokalne zajednice.

 

Jovanče Mašić, ovom prilikom , se zahvalio načelniku Foče jer je uspio da obezbjedi dio sredstava potrebnih za ovaj nesvakidašnji kulturni događaj u našem gradu i pozvao sve ljubitelje profesionalne igre i pjesme da dođu sutra u sportsku dvoranu jer će razloga za uživanje biti na pretek.

 

Ansambl “Kolo” osnovan je 1948. godine, sa ciljem da se profesionalnim i studioznim radom njeguju, koreografski uobličavaju i umjetnički obrađuju narodne igre, čuvajući njihov korijen, stil i osnovni karakter.

 

Pored Foče „Kolo“ će nastupiti još u Trebinju,Palama i Milićima, a glavni inicijatori ove turneje su Ministarstva kulture i sporta Srbije i Republike Srpske.

 

Focaonline.info

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas356
Juče535
Ove sedmice2439
Ovog mjeseca8173
Ukupno1280402
petak, 15 decembar 2017 15:01

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 64 gostiju i nema prijavljenih članova