USPJEŠAN VIKEND OSNOVACA NA REPUBLIČKIM I REGIONALNIM TAKMIČENJIMA

Osnovna škola „Sveti Sava“ ovog vikenda mogla se podičiti uspjesima svojih đaka na raznim republičkim i regionalnim nadmetanjima.

 

Pored uspjeha sportista u Kalinoviku i plasmanu na finalni turnir u malom fudbalu, osnovci iz „donje škole“ pokazali su se i kao odlični matematičari, hemičari, ali i poznavaoci srpskog jezika i književnosti.

Damjan Stanković,najbolji je matematičar u Republici u kategoriji osmih razreda. Mladi Stanković već je osvojio prva mjesta na regionalnim takmičenjima u fizici i informatici i sigurno je da će ovaj uspješni dječak donijeti još medalja svojoj školi u skorijoj budućnosti. Milica Perišić, učenica petog razreda, takođe se pokazala kao izvrstan matematičar na republičkom takmičenju u Doboju, na kojem je zauzela treće mjesto.

Proteklog vikenda, ni mladi hemičari nisu zaostali sa uspjehom. Održano je regionalno takmičenje na Sokocu, a najbolje je bila Sara Bokonjić, dok je treće mjesto zauzeo Đorđe Krsmanović.

Na još jednom takmičenju u regiji, epitet najboljeg ponijela je Fočanka. Katarina Marić bila je najuspješnija na takmičenju iz srpskog jezika koje je održano u Rogatici. Ova djevojčica već se plasirala i na republičko takmičenje iz engleskog jezika, pa sa pravom očekujemo još medalja i dobrih rezultata i od nje u narednom periodu.

Sve čestitke ovim uspješnim đacima i njihovim nastavnicima i mnogo sreće na republičkim takmičenjima koja im slijede. Foča ima čime da se ponosi! Bravo!

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas570
Juče571
Ove sedmice3224
Ovog mjeseca8958
Ukupno1281187
subota, 16 decembar 2017 16:05

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 104 gostiju i nema prijavljenih članova