SREDNJOŠKOLSKI CENTAR FOČA ISPRAĆA NOVU GENERACIJU MATURANATA

JU SŠC "Foča" i ove godine ispraća novu generaciju maturanata. Učenici završnih razreda trećih i četvrtih stepena završavaju svoja druženja u đačkim klupama u isto vrijeme. 
Petak, 16. maj je zvanični posljednji dan škole za sve završne razrede, koji većina jedva čeka, jer ko još ne voli raspust? Ostali razredi završavaju nekoliko sedmica poslije, tačnije 13. juna, ali i maturanti će imati posla u međuvremenu i neće baš odmah moći da uživaju u odmoru. 
 
Rok za predaju maturskih radova je četvrtak 29. maj, nedugo zatim dolaze na red završni maturski ispiti i dodjele svjedočanstava. Tradicionalna maturska šetnja je 07. juna, a matursko veče slaviće se u restoranu Brioni. 
 
Prijemni ispiti na fakultetima slijede ubrzo zatim, stoga svima koji budu konkurisali za upis želimo da im prođe što lakše i bolje!
 
Za dan škole, koji je uz prigodan program obilježen 8. maja, slično je učenicima poželio i načelnik opštine Radisav Mašić. Uz druge istaknute goste koji su uveličali taj događaj, načelnik ponovo zaslužuje posebnu zahvalnost jer su maturanti kao dar Opštine Foča dobili besplatne ulaznice za koncert Amadeus benda, a najbolji đaci generacije iz različitih smjerova, dobijali su izmedju ostalog i knjigu "Kapetanova sablja", koju je napisao načelnik opštine Foča, te za ovu prigodu poklonio 10 primjeraka. 
 
Na kraju, opet želimo sreću svim našim maturantima u budućem životu. Neki će nastaviti akademske karijere, neki će možda iskoristiti priliku da odmore i ispitaju sebe i šta žele, dok će neki okušati sreću u "svijetu odraslih" malo ranije od drugih kolega. Ipak, sve nas to čeka prije ili kasnije i možemo samo da se nadamo da će nam naučeno u školi pomoći, a iskustva, drugarstva i provodi ostati u dobrom sjećanju pored drugih, možda još boljih koji će tek nastati.
 
Autor: Savjet učenika JU SŠC Foča
 
 
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas573
Juče571
Ove sedmice3227
Ovog mjeseca8961
Ukupno1281190
subota, 16 decembar 2017 16:07

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 152 gostiju i nema prijavljenih članova