MEDICINSKI FAKULTET: USAVRŠAVANJE, CILJ STOMATOLOGIJE 21. VIJEKA

Na Medicinskom fakultetu Foča Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) održan je 5. Simpozijum stomatologa Republike Srpske koji je okupio 200 učesnika. Učesnici su upoznati sa modernim metodama u dječijoj stomatologiji i primjeni tehnoloških trendova i materijala u toj praksi.

Doktor Nikola Stojanović, pomoćnik dekana za Studijski program stomatologija Medicinskog fakulteta u Foči, posebno je istakao činjenicu da na simpozijumu učestvuje veliki broj bivših studenata ovog fakulteta koji su danas uspješni doktori.

 

 

"To nam govori da su oni bili zadovoljni ovim fakultetom, ovom kućom i uslovima studiranja", rekao je profesor Stojanović.

 

 

Protetika, kraljica stomatologije, ide u korak sa vremenom. Kompjuterizacija, digitalizacija i novi materijali ne izostaju u ordinacijama Srpske, Srbije i zemalja u okruženju. Jedini problem koji podjednako identifikuju stomatolozi i pacijenti su cijene.

 

 

Novine u praksi i teoriji moraju se pratiti kako bi stomatologija odgovorila zahtjevima pacijenata smatra profesor Ivica Stančić sa Stomatološkog fakulteta u Beogradu.

 

 

"Edukacijom stomatologa edukujemo i pacijente i na taj način podižemo nivo svesti o stomatologiji", kazao je prof. Stančić.

 

 

5. Simpozijum stomatologa organizovali su Medicinski fakultet Foča Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Komora doktora stomatologije Republike Srpske.

 

RTRS

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas155
Juče625
Ove sedmice1707
Ovog mjeseca12235
Ukupno1244496
sreda, 18 oktobar 2017 07:31

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 63 gostiju i nema prijavljenih članova