MEDICINSKI FAKULTET: USAVRŠAVANJE, CILJ STOMATOLOGIJE 21. VIJEKA

Na Medicinskom fakultetu Foča Univerziteta u Istočnom Sarajevu (UIS) održan je 5. Simpozijum stomatologa Republike Srpske koji je okupio 200 učesnika. Učesnici su upoznati sa modernim metodama u dječijoj stomatologiji i primjeni tehnoloških trendova i materijala u toj praksi.

Doktor Nikola Stojanović, pomoćnik dekana za Studijski program stomatologija Medicinskog fakulteta u Foči, posebno je istakao činjenicu da na simpozijumu učestvuje veliki broj bivših studenata ovog fakulteta koji su danas uspješni doktori.

 

 

"To nam govori da su oni bili zadovoljni ovim fakultetom, ovom kućom i uslovima studiranja", rekao je profesor Stojanović.

 

 

Protetika, kraljica stomatologije, ide u korak sa vremenom. Kompjuterizacija, digitalizacija i novi materijali ne izostaju u ordinacijama Srpske, Srbije i zemalja u okruženju. Jedini problem koji podjednako identifikuju stomatolozi i pacijenti su cijene.

 

 

Novine u praksi i teoriji moraju se pratiti kako bi stomatologija odgovorila zahtjevima pacijenata smatra profesor Ivica Stančić sa Stomatološkog fakulteta u Beogradu.

 

 

"Edukacijom stomatologa edukujemo i pacijente i na taj način podižemo nivo svesti o stomatologiji", kazao je prof. Stančić.

 

 

5. Simpozijum stomatologa organizovali su Medicinski fakultet Foča Univerziteta u Istočnom Sarajevu i Komora doktora stomatologije Republike Srpske.

 

RTRS

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas570
Juče571
Ove sedmice3224
Ovog mjeseca8958
Ukupno1281187
subota, 16 decembar 2017 16:06

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 120 gostiju i nema prijavljenih članova