U SEPTEMBRU POČINJE PRODUŽENI BORAVAK ZA UČENIKE OSNOVNE ŠKOLE "SVETI SAVA"

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske dalo je saglasnost Osnovnoj školi „Sveti Sava“ iz Foče za realizaciju produženog boravka za učenike prvog, drugog i trećeg razreda ove škole, koji će početi od naredne školske godine.

" Mi smo već odabrali učenike koji će koristiti boravak, a to su učenici čija su oba roditelja zaposlena, ukupno njih 42. Interesovanje je veće od ovog broja, a dosta roditelja, gdje radi jedan roditelj, je izrazilo želju da koristi usluge produženog boravka, ali škola nije u mogućnosti zbog prostornih kapacitata da prihvati sve te učenike”, izjavila je direktorica Osnovne Škole “Sveti Sava”, Jelena Čančar i istakla da se uvođenjem usluge produženog boravka otvaraju i nova radna mjesta.

 

Ona je dodala da je u toku adaptacija dvije prostorije i mokrog čvora za potrebe korisnika produženog boravka, koju finansira Ambasada Slovačke Republike u BiH i izrazila nadu da će uspjeti da adaptiraju još prostorija kako bi svi zainteresovani mogli da koriste ovu vrstu usluge.

 

Čančareva je istakla da će cjelodnevni boravak djece u školi biti besplatan, osim hrane koju će plaćati roditelji, i da postoji mogućnost da roditelji sami obezbijede hranu svome djetetu, bez plaćanja hrane.

 

Ona je rekla da će svi roditelji, koji su popunili anketu zainteresovanosti, biti pozvani u avgustu kako bi potpisali ugovor sa školom o korištenju produženog boravka i dodala da su glavni kriterijumi zaposlenost oba roditelja i da djeca pohađaju prvi, drugi ili reći razred ove škole.

 

Produženi boravak djece olakšaće roditeljima brigu o djetetu, jer će moći da dovedu djecu u vrijeme kada kreću na posao, a djeca će moći da borave u školi i nakon završetka nastave.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas573
Juče571
Ove sedmice3227
Ovog mjeseca8961
Ukupno1281190
subota, 16 decembar 2017 16:07

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 146 gostiju i nema prijavljenih članova