TAKMIČENJE OSNOVNIH ŠKOLA „DJECA U SAOBRAĆAJU“

U organizaciji AMD Foča, prošle sedmice je održano kvalifikaciono saobraćajno-obrazovno takmičenje osnovnih škola „Djeca u saobraćaju“. Takmičenje je održano u osnovnoj školi Sveti Sava. Učestvovalo je šest osnovnih škola iz Rogatice, Višegrada, Rudog, Štrebaca i Foče, a ukupno je bilo prijavljeno 11 ekipa. Svaka ekipa je bila sastavljena od četiri učenika i to dva dječaka i dvije djevojčice, koji su rođeni 2001. I 2002. godine.

Takmičarski dio se proveo u dvije discipline:

1. Poznavanje pravila bezbjednog ponašanja u sobraćaju (teoretski dio)
2. Vožnja bicikla na poligonu spretnosti.

 

Nakon provedenog takmičenja i razmatranja svih žalbi, žiri je proglasio pobjednike.

Najuspješniji su bili takmičari iz Foče. Ekipno, najuspješniji su bili učenici OŠ Sveti Sava iz Foče, čije su dvije ekipe zauzele prvo (Foča 1), odnosno treće mjesto (Foča 2). Drugo mjesto zauzela je ekipa koja je nastupala pod imenom Kmur, a čiji učenici idu u OŠ Veselin Masleša, takođe iz Foče.

U pojedinačnom plasmanu u kategoriji djevojčica prvo mjesto je zauzela Andrea Perišić (Foča 1) sa 9 kaznenih bodova. Drugo mjesto je pripalo Seleni Vuković (Foča 2) koja je imala 13 kaznenih bodova, a treće mjesto je osvojila takmičarka ekipe Kmur Marija Ostović sa 14 kaznenih bodova.

Kod dječaka prvo mjesto je osvojio Igor Vasović (Kmur) koji je imao 8 kaznenih bodova, drugi je bio Mihajlo Mijović (Foča 1) sa 11 kaznenih bodova, a treće Draženko Drakul (Foča 2) sa 13 kaznenih bodova.

Kroz druženje i sticanje novih prijateljstava djeca su pokazala veliki nivo znanja iz poznavanja saobraćajnih propisa i spretnost u voženju bicikla.

 
 
 
 
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas570
Juče571
Ove sedmice3224
Ovog mjeseca8958
Ukupno1281187
subota, 16 decembar 2017 16:04

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 82 gostiju i nema prijavljenih članova