DANIEL VIJADINOVIĆ - PERSPEKTIVNI STOMATOLOG

Iz hercegovačkog krša poniklo je mnogo poznatih umjetnika, naučnika i sportista. Upravo su ovi predjeli podarili i mnogo akademskih građana i veliki broj univerzitetskih profesora. Skoro da ne postoji niti jedan fakultet ili univerzitet u regionu, a da na istom ne predaje i po nekoliko profesora porijeklom iz Hercegovine. U taj posebni "hercegovački akademski krug" ušao je i mladi Nevesinjac Daniel Vujadinović koji je dva puta nagrađivan kao najbolji student Medicinskog fakulteta u Foči. Prvo priznanje dobio je od matičnog fakulteta 2011. godine, a Plaketu Univerziteta u Istočnom Sarajevu godinu dana kasnije. Studije je završio u roku i 19. jula ove godine odbranio diplomski rad i dobio titulu doktora stomatologije.

Rodjen je u Mostaru 9. maja 1988. godine. Ratni vihor njegovu porodicu doveo je u Nevesinje 1992. godine. Tu završava osnovnu školu i gimnaziju. Kaže da su ga oduvijek privlačile prirodne nauke, tako da je u srednjoj školi imao samo jednu dilemu - da li da upiše medicinu ili biologiju. Odgovor je došao sam po sebi u četvrtom razredu gimnazije.

-Jednostavno, stomatologija je postala tema mog interesovanja zbog svoje kreativnosti i zanimljivosti, što je na kraju bilo presudno da školovanje nastavim na Medicinskom fakultetu- objašnjava Daniel.

Visoke standarde u učenju i polaganju ispita postavio je sebi na samom početku. Biomedicinska informatika bila je prvi ispit koji je polagao i iz kojeg je dobio prvu desetku. Do kraja školovanja prvog ciklusa bilo ih je još mnogo, a studije je završio sa prosječnom ocjenom 9,50.

Studentski dani nikada neće biti zaboravljeni, a Daniel kaže da će zauvijek pamtiti mnogobrojne zanimljive dogadjaje tokom druženja sa kolegama. Na fakultetu je, tokom šest godina studiranja, osim diplome stekao još mnogo toga.

-Pored znanja i vještina, stekao sam i brojne prijatelje sa kojima ću uvijek biti u kontaktu. Tu su i brojna poznanstva, kao i neponovljiva životna iskustva - istakao je on.

Daniel, sada već kao diplomac Medicinskog fakulteta, naglašava da ova visokoškolska institucija ima izuzetno velike mogućnosti:

-Tu su profesori i asistenti koji nesebično prenose svoja znanja, iskustva, te veoma dobre mogućnosti praktičnog rada. Onaj ko želi da uči i napreduje ima za to sve mogućnosti - kaže Daniel i dodaje da fakultet kontinuirano posjećuju eminentni stručnjaci koji svoja znanja prenose na studente.

Tokom studija njegova parola glasila je: "Rad, red i disciplina!" Rijetke trenutke slobodnog vremena koristio je za odmor i rekreaciju, a jedan od najdražih hobija mu je slikanje.

Razgovor sa mladim i perspektivnim doktorom stomatologije završili smo sa pitanjem o planovima za budućnost.

-Volio bih da postanem uspješan stomatolog, eventualno docent ili specijalista oralne hirurgije - završio je priču Daniel.

 

Izvor: WEB redakcija Univerziteta u Istočnom Sarajevu

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas570
Juče571
Ove sedmice3224
Ovog mjeseca8958
Ukupno1281187
subota, 16 decembar 2017 16:05

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 110 gostiju i nema prijavljenih članova