FINANSIRANJE ZADATAK UNIVERZITETA

Ministar prosvjete i kulture Republike Srpske Goran Mutabdžija izjavio je Srni da je izgradnja studentskog doma na Palama velika potreba, te da Univerzitet u Istočnom Sarajevu mora da napravi elaborat o ekonomsko-socijalnoj opravdanosti i izabere modalitet finansiranja izgradnje.

"Ministarstvo je dalo sve pretpostavke da Univerzitet može da počne sa tim aktivnostima. Našli su potencijalne izvođače i sada moraju da naprave elaborat o ekonomsko-socijalnoj opravdanosti, te izaberu jedan od modaliteta gradnje ovog objekta - da li prema Zakonu o javno-privatnom partnerstvu, Zakonu o koncesiji ili na neki treći način", objasnio je Mutabdžija.

Iz Univerziteta u Istočnom Sarajevu ranije je najavljeno da će sutra biti položen kamen temeljac za izgradnju novog objekta studentskog doma na Palama.

Svečanost polaganja kamena temeljca predviđena je za 14.00 časova na parceli "Koran tri - Pale", lokacija pored magistrale.

Izgradnja novog studentskog doma, čiji će ukupni kapacitet biti 600 kreveta i koji će značajno podići kvalitet života i standarda studenata Univerziteta u Istočnom Sarajevu, trebalo bi da bude okončana do septembra 2014. godine.

Izvor: SRNA

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas570
Juče571
Ove sedmice3224
Ovog mjeseca8958
Ukupno1281187
subota, 16 decembar 2017 16:06

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 127 gostiju i nema prijavljenih članova