SAVJET UČENIKA OŠ "SVETI SAVA"

Savjet učenika OŠ "Sveti Sava" broji 38 članova. Po jedan učenik iz svakog odjeljenja. 
Učenici učestvuju u raznim projektima i akcijama škole, kao i humanitarnim akcijama.
 
 
Njihova posljednja akcija bila je posjeta mališanima smještenim na pedijatrijskom odjeljenju fočanske bolnice, kojima su za Svetog Nikolu, uručeni pokloni u vidu paketića. 
 
Savjet učenika provodi niz humanitarnih akcija, a izdvojićemo onu u kojoj su pomogli akciju prikupljanja zimske odjeće za ugrožene Fočake, koju je pokrenuo Omladinski pokret Foča. Veoma često posjećuju korisnike Udruženja građana "Tračak nade" sa kojima učestvuju u raznim radionicama. Tu je veliki broj  prezentacija koje imaju raznoraznu tematiku, kao i ekološke radionice. 
 
Savjet učenika OŠ "Sveti Sava", zajedno sa Omladinskim pokretom Foča, naredne godine planira realizaciju projekta izgradnje parka od reciklažnog materijala. 
 
-Mnogo puta smo se uvjerili u njihove organizacione sposobnosti. Ovim putem želimo da pohvalimo direktoricu OŠ "Sveti Sava", gospođu Jelenu Čančar kao i njene kolege koje učenicima pomažu u realizaciji aktivnosti. Prošle školske godine smo pratili njihov rad, i pozvali njihove učenike koji su sada srednjoškolci da nam se pridruže, što su oni sa zadovoljstvom prihvatili. Mi sada imamo jako vrijedne i obučene aktiviste, a nastavićemo sa ovom praksom i dalje - izjavio je predsjednik Omladinskog pokreta, Mladen Mandić.
 
 
Ovo sve je dokaz da na mladima svijet ostaje, a da su nastavnici i rukovodioci škola jako važan faktor u stvaranju aktivne i vrijedne omladine. 
 
U ime uredništva portala focaonline.info i svih članova Omladinskog pokreta Foča, našim drugarima iz Savjeta učenika OŠ "Sveti Sava" želimo srećne predstojeće praznike i puno sreće i uspjeha u daljem radu.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas571
Juče571
Ove sedmice3225
Ovog mjeseca8959
Ukupno1281188
subota, 16 decembar 2017 16:06

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 130 gostiju i nema prijavljenih članova