ERAWEB - STIPENDIJE ZA STUDENTE MEDICINE

ERAWEB Evropska mreža vodećih medicinskih škola, nudi stipendije za akademsku razmjenu između EU i studenata i istraživača sa prostora Zapadnog Balkana, uključujući Bosnu i Hercegovinu (BiH), na pet akademskih nivoa - za studente dodiplomce, master, doktorante i postdoktorante i akademsko osoblje.

Stipendija pokriva školarinu na domaćinskom univerzitetu (gdje se primjenjuje), putne troškove, mjesečne troškovi života i osiguranje.

 

Tokom trogodišnjeg perioda programa studentske razmjene dodjeljuju se stipendije za period od jednog do 36 mjeseci za studente dodiplomskih, master, doktorskih i postdoktorskih studija ili za akademsko osoblje.

 

Za studente sve četiri kategorije će biti objavljena tri poziva za aplikacije, od kojih će prvi biti otvoren do 1. aprila 2014. godine. Nastavno osoblje se može uključiti bilo kada u okviru programa.

 

Studenti i istraživači iz BiH su pozvani da dostave svoje prijave online putem internet stranice: www.erasmus-westernbalkans.eu.

 

ERAWEB, medjunarodni program akademske razmjene koji se proširio na šest univerziteta iz EU i osam univerziteta sa prostora Zapadnog Balkana, fokusiran je na istraživanja u polju medicine i zdravstvenih nauka.

 

Pokrenut 2011. godine i produžen zbog postignutog uspjeha do jula 2017. godine, ERAWEB program će nastaviti da se bavi problemima zdravstva na tri načina:

1.   povećanjem akademskih vještina studenata, istraživača i nastavnika u zdravstvenim naukama;

2.   putem istraživanja koja se bave identifikacijom faktora koji utiču na zdravlje populacije;

3.   putem istraživanja koja razvijaju intervencije namjenjene poboljšanju zdravlja.

 

 

Izvor: Univerzitet u Istočnom Sarajevu

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas570
Juče571
Ove sedmice3224
Ovog mjeseca8958
Ukupno1281187
subota, 16 decembar 2017 16:06

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 119 gostiju i nema prijavljenih članova