OBJAVLJENA PRELIMINARNA RANG LISTA STIPENDISTA VLADE RS ZA 2014. GODINU

Ministarstvo prosvjete i kulture Republike Srpske objavilo je danas na portalu Vlade Republike Srpske preliminarnu rang listu stipendista prvog, drugog i trećeg ciklusa studija visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj.

Prema preliminarnoj rang listi, u kategoriji uspješnih studenata ukupno je dodijeljeno 728 stipendija studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija, u kategoriji ostalih studenata 230 stipendija i u kategoriji studenata sa prebivalištem u izrazito nerazvijenim opštinama 18 stipendija, stoji u obavještenju Vlade RS.

 

Stipendiju će, prema preliminarnoj rang listi, dobiti i 16 studenata sa invaliditetom prvog, drugog i trećeg ciklusa studija koji ostvaruju pravo na dodatak za njegu i pomoć drugog lica.

 

Na konkurs Ministarstva za dodjelu studentskih stipendija pristiglo je ukupno 1.881 prijava, a 312 je odbačeno jer ne ispunjavaju uslove konkursa.

 

Iz Vlade kažu da pravo prigovora na preliminarnu rang listu ministru imaju svi podnosioci prijava u roku od osam dana od dana objavljivanja preliminarne rang liste i dodaju da će, nakon razmatranja prigovora, u drugoj polovini marta biti objavljena konačna rang-lista stipendista Ministarstva.

 

Preliminarnu rang listu stipendista prvog, drugog i trećeg ciklusa studija visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj možete pogledati na portalu Vlade RS.

 

Izvor: Vlada RS

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas573
Juče571
Ove sedmice3227
Ovog mjeseca8961
Ukupno1281190
subota, 16 decembar 2017 16:07

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 146 gostiju i nema prijavljenih članova