FUDBALERI OSNOVNE ŠKOLE „SVETI SAVA“ PRVACI SRPSKE!

Prvaci svojih regija u fudbalu, njih šest, ovog vikenda našli su se u Milićima. Srednja škola „Milutin Milanković“ ugostila je šest najboljih fudbalskih ekipa osnovnih škola u Srpskoj, koji su se borili za naslov prvaka na Malim olimpijskim igrama. A najbolji u RS su naši dječaci, fudbaleri OŠ „Sveti Sava“!

 

Predvođeni nastavnikom i trenerom Ognjenom Govedaricom, Fočaci su rušili sve redom. Prvo su savladali Sarajevo sa 7:0, zatim Brod sa 5:2, čime su se plasirali u polufinale. Tamo ih je sačekala ekipa Gradiške.Rešetali su Fočaci mrežu mladih Krajišnika i na kraju rezultat 4:1 za našu školu, koji ih je odveo u finale. Domininacija tokom čitavog finalnog turnira dobila je najljepšu nagradu u vidu pehara namijenjenog najboljim osnovcima fudbalerima u Srpskoj, jer je „Sveti Sava“ u odlučujućoj utakmici savladala ekipu iz Laktaša rezultatom 2:0. Konačni poredak na kraju: 1. FOČA, 2. Laktaši, 3. Brod...

Zlatne medalje, diplome, pehari, majice dobili su naši dječaci, zajedno sa nastavnikom Govedaricom. A jedan je dobio i posebno priznanje – diplomu i pehar za najboljeg i najefikasnijeg igrača turnira. To je mladi Petar Perišić, koji je postigao čak osam golova za svoju školu.

Iako se Petar najviše izdvajao, po mišljenju stručnog žirija koji je uručivao nagrade, ne smijemo zaboraviti ni ostalih osam dječaka koji su svojoj školi donijeli ovaj pehar. Tu su još Vladan Danilović, Bojan Lazarević, David Radović, Trifko Vuković, Aleksa Koprivica, Đorđe Milutinović, Đorđe Cvijetić i Aleksa Mićević.

Iako nisu postale šampionke, ne treba zaboraviti ni naše mlade fudbalerke koje su se takođe našle na finalnom turniru kao prvakinje regije. Djevojčice nisu uspjele da izbore plasman u polufinale, jer su već u prve dvije utakmice pretrpile poraze i to – od Broda 3:2 i Bijeljine 6:0. Međutim, to nikako ne umanjuje ono što su postigle samim plasmanom među šest najboljih u Srpskoj.

Pored izuzetnog sportskog uspjeha koji su sportisti OŠ „Sveti Sava“ ostvarili u Milićima, dječaci i djevojčice, zajedno sa nastavnikom Govedaricom jako su zadovoljni organizacijom samog turnira. Bilo je to jedno značajno iskustvo i još ljepše druženje. Dva noćenja, jedno u Milićima, drugo u Zvorniku, nova poznanstva, a na sve to još i titula prvaka nešto je što će ova ekipa osnovaca dugo pamtiti.

Sve čestitke i veliko bravo za ove mlade sportiste, rođene 1999/2000. godine, koji su već sad najavili blistavu budućnost fočanskog sporta.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas195
Juče465
Ove sedmice660
Ovog mjeseca11563
Ukupno1301253
utorak, 23 januar 2018 09:02

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 59 gostiju i nema prijavljenih članova