FOČANSKI KIK -BOKSERI NA SVJETSKOM KUPU U SEGEDINU

Najbolji kik-bokseri Evrope i svijeta ovog vikenda će se naći u Segedinu. Povod – Svjetski kup koji će se od 15. do 18. maja održati u ovom mađarskom gradu. A među najboljima i dva Fočaka. Dva mlada člana Kik- boks kluba Igma boriće se za čast fočanskog sporta i braniti boje reprezentacije RS na ovom prestižnom nadmetanju.

 

Šesnaestogodišnji Stefan Stevanović i Miloš Radović (24), ujutru će se uputiti put Mađarske. Srećni, zadovoljni, puni elana i želje da sportskoj Evropi i svijetu dokažu da u Foči rastu pravi talenti. Stefan će se nadmetati u kategoriji juniora – 74, dok će Miloš nastupati u seniorskoj konkurenciji – 79.

Kako sami ističu, njihov primarni cilj jeste da na pravi način reprezentuju domaću školu kik-boksa, svoj klub Igmu i Republiku Srpsku. Motiv više će im, prema njihovim riječima, biti to što ih u Segedinu neće motriti budno oko trenera Igora Markovića. Oni će se tamo boriti za njega i potruditi se da ostvare uspjeh koji će svakako posvetiti njemu, kao čovjeku koji ih je naučio ovoj vještini i omogućio im afirmaciju i napredak. Ovoga puta, u bitke će ih voditi selektor reprezentacije RS.

Poziv da nastupaju na ovom prestižnom Kupu, koji je i nezvanično Svjetsko prvenstvo u kik – boksu usledio je zato što se se pokazali kao najsrčaniji borci na republičkom takmičenju. Konkurencija u Mađarskoj biće neuporedivo jača, ali i Stefan i Miloš, kao i Uprava Igme, ne očekuju ništa lošije rezultate.

Naprotiv. Ovi momci željni su dokazivanja, vještinu imaju, želje i volje za pobjedama im ne nedostaje. I dok večeras pakuju kofere i spremaju za daleki put, poželimo im ugodno putovanje do Segedina i da tamo daleko, na mađarskim borilištima budu pravi ambasadori našeg grada i sporta. Stefane, Miloše, čekamo vas da nam se javite sa dobrim vijestima! Srećno momci!

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas152
Juče465
Ove sedmice617
Ovog mjeseca11520
Ukupno1301210
utorak, 23 januar 2018 07:14

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 96 gostiju i nema prijavljenih članova