RAŠEVIĆ OSTAJE NA KORMILU SUTJESKE

Sezona za koju se ne može reći da nije bila uspješna. Oslonjeni isključivo na domaći kadar i mlade snage, fudbaleri Sutjeske uspjeli su da ostvare primarni zadak – opstanak u prvoligaškom društvu. Deveta pozicija na tabeli, polufinale Kupa RS rezultat su koji je morao zadovoljiti čelnike našeg FK. A na sjednici UO koja je održana sinoć stigla je i potvrda – Sutjeska je u proteklom prvenstvu ispunila očekivanja.

 

Upravni odbor, na čelu sa predsenikom Miroslavom Dunjićem, sinoć je jednoglasno usvojio izvještaj koji su podnijeli Stručni štab prvog tima,mlađih kategorija, kao i sportski direktor Slavko Ostojić. Zaključeno je da naš FK i dalje treba da se bazira na stvaranje igrača i da to treba biti primarni cilj.

Na dnevnom redu bilo je i usvajanje plana rada za narednu sezonu. Odlukom UO, novo prvenstvo neće donijeti izmjene u Stručnom štabu. Sutjesku će sledeće godine u nove bitke voditi dosadašnji strateg Duško Rašević, sa svojim pomoćnicima Miljanom Radanovićem i Mirkom Stojanovićem. Članovi Upravnog odbora dotakli su se i pojačanja koja bi mogla doći u Foču tokom ovog prelaznog roka. Složili su se da bi Sutjeska mogla da odvoji sredstva za tri igrača sa strane, koji bi svojim kvalitetom i iskustvom odskakali od ostalih i u pravom smislu riječi opravdali epitet pojačanja. Obzirom da sezona startuje već u avgustu, vrlo brzo bi se pomoglo krenuti u potragu za željenim profilom igrača.

UO sinoć je usvojio i plan za narednu Skupštinu FK, a dosta prostora posvećeno je i turnirima koje će Sutjeska organizovati u narednom periodu.

Već u subotu, održaće se pionirski Memorijalni turnir poginulih boraca, u čast nastradalih bivših fudbalera. Učešće su, pored našeg tima, potvrdile i Drina HE iz Višegrada, Famos iz Vojkovića, kao i Mladost iz Gacka.

Samo dan kasnije, u nedelju, na stadionu kraj Ćehotine održaće se još jedan turnir mlađih kategorija. Nadmetaće se dječaci rođeni između 2002. i 2006. godine, a spisak učesnika biće poznat sutra.

Ono što mnoge ljubitelje malog fudbala najviše zanima čim dođe ljeto jeste Memorijalni turnir Ratko Rade Šobot. UO Sutjeske sinoć je razgovarao i na tu temu. Prema prvim informacijama, ovo nadmetanje bi moglo da počne već u ponedeljak, ali sve će se znati sutra, kada se dobija potvrda iz SS Foče.

Sezona je tek završena, ali za FK Sutjeska nema odmora. Nova već kuca na vrata, za nešto manje od dva mjeseca naše momke očekuju novi prvenstveni okršaji. A sa kojim snagama će naši fudbaleri krenuti u bitke i šta su nam sve pripremili za ovo ljeto, pratite na našem portalu.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas339
Juče499
Ove sedmice339
Ovog mjeseca11242
Ukupno1300932
ponedeljak, 22 januar 2018 17:31

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 60 gostiju i nema prijavljenih članova