IVANA OD SUTRA NA PRIPREMAMA REPREZENTACIJE BIH

Najbolje mlade odbojkašice Bosne i Hercegovine sutra će se okupiti u Sarajevu. Za 14:00 časova, u hotelu Park u Vogošći zakazana je prozivka pionirske reprezentacije BiH. A ovoga puta, Maglić i Foča imaće svog predstavnika. Naša Ivana Radović sutra će i zvanično obući dres selekcije BiH!

Kao što smo već i pisali, talenat i potencijal ovog mladog primača nije prošao nezapaženo. Selektor pionirske selekcije BiH, Slavko Đerić, stavio je Radovićevu na širi spisak, a onda i među 12 najboljih. Ivana će braniti boje BiH na Balkanijadi koja će se od 22. do 26. jula održati u Srbiji.

- Ovo je velika čast i još veća obaveza. Ukazano povjerenje selektora moram opravdati na najbolji način. Dosta sam radila sa trenerom Vladom Vukovićem individualno od kada sam dobila poziv, vjerujem da će se isplatiti. Imam obavezu i trudiću se da na najbolji način predstavim fočansku školu odbojke, Maglić i svoj grad. To dugujem ljudima koji su me podržali i koji su bili uz mene svo ovo vrijeme – izjavila je za naš portal novopečena reprezentativka, Ivana Radović.

I dok pakuje kofere i sprema se za put u Sarajevo, Ivana nije mogla da zaboravi da se zahvali onima koji su vjerovali u nju i koji su joj pomogli da otputuje na pripreme reprezentacije. Prije svega, predsednici kluba, gospođi Ruži Stojanović, prodavnici sportske opreme David sport od koje je na poklon dobila patike, kao i Opštini Foča, koja je Radovićevoj danas uplatila 100KM.

Od sutra, pa sve do 21. jula, Ivana će trenirati sa najboljim pionirkama BiH u Sarajevu. Balkanijada počinje 22. jula, a grupa u kojoj se nalazi Bosna i Hercegovina, zajedno sa Srbijom, Rumunijom i Makedonijom svoje mečeve će igrati u Ivanjici.

Omladinski pokret Foča i redakcija portala žele Radovićevoj dobar rad i uspješno vatreno krštenje u nacionalnom dresu. Ivana – srećno!

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas486
Juče535
Ove sedmice2569
Ovog mjeseca8303
Ukupno1280532
petak, 15 decembar 2017 20:34

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 35 gostiju i nema prijavljenih članova