MLADI FOČAK IMAO DEBI SNOVA

Za njega kažu da je jedan od najtalentovanijih mladih igrača Sutjeske i da mu se smiješi svijetla fudbalska budućnost. A da to nisu samo nagađanja i pretpostavke, pokazao nam je prije dva dana. Prvi nastup za reprezentaciju RS – i odmah dva gola. Ognjen Mojović je na kampu u Tesliću malo je reći na pravi način predstavio Foču i našu školu fudbala.

Poslije četiri dana koja je proveo na kampu FS RS za mlađe kategorije, Ognjen se sinoć vratio kući. Utisci su još svježi, tek se sumiraju. Prvo što smo morali da ga pitamo – kakav je osjećaj postići dva pogotka u debiju za nacionalni tim?

- Fenomenalan, ne može se riječima opisati. Ne vrijedi da se trudim – počinje priču za naš portal Ognjen Mojović.

Fudbalski savez RS svake godine, pod pokroviteljstvom Ministarstva za porodicu, omladinu i sport, organizuje kamp za mlađe kategorije. Za mnoge koji nisu upoznati, ovaj kamp okuplja najbolje mlade fudbalere Srpske, koji se nađu na spisku selektora Slavoljuba Stojanovića.

- To su, praktično, pripreme reprezentacije RS za određeno godište.Ove godine prvi put se na okupu našla selekcija 2001. godišta. Prije Teslića, išli smo na testiranje u Banja Luku i samo 14 najboljih je prošlo. Među njima sam bio i ja.

Kakve utiske sa sobom nosi Ognjen iz Teslića?

- Trenirali smo dva puta dnevno svaki dan, sa trenerima Jankovićem i Škrbićem. Dan pred polazak, odigrali smo prijateljski meč sa vršnjacima iz ekipe Proletera i pobijedili sa 4:1. Postigao sam dva pogotka i to je ogromno iskustvo za mene. Boravak na kampu i rad sa reprezentacijom mi je mnogo značio. Prvo što sam uspio na pravi način da pokažem svoje fudbalsko umijeće kako na treninzima, tako i na utakmici. A drugo, naučio sam i dosta novih poteza, vježbi, finesa, koji će mi sigurno biti od velike koristi u Sutjesci.

Ognjen je tokom boravka u Tesliću imao, kao i uvijek, podršku svojih najbližih, pa smo ga upitali da li će bar jedan debitantski pogodak posvetiti nekome?

- Neću ovaj put. Čuvaću ih za sebe, jer su to moji prvenci za nacionalni tim i ovaj osjećaj je teško sa nekim podijeliti – kroz osmijeh je rekao ovaj 13 – godišnji napadač.

Fudbal je postao velika ljubav od kada je prvi put, prije sedam godina, otišao na stadion. Ove sezone trenirao je pod nadzorom Filipa Ikonića, ali svog prvog trenera ne zaboravlja.

- Prvim fudbalskim koracima me naučio Duško Rašević i njemu sam, čast svima, ipak najviše zahvalan. Ove godine bih trebao da pređem u kategoriju pionira, da treniram sa 2000. godištem. Jedva čekam novu sezonu, želim da radim i da napredujem što više. Nakon uspješnog debija u dresu RS, imam još više volje, želje, elana za radom.

Često se kaže da neko ima talenat u rukama. Ognjenu su izgleda noge jača strana. Kada završi sa treningom, kopačke zamijeni opancima i zaigra folklor u KUD-u “Foča”.

- Pored škole, trudim se da uskladim sve obaveze i da svuda stignem. Ne želim da propustim treninge, ali isto tako ni probe u KUD-u. Fudbal, priznajem, više volim. Ali na folkloru mi je ljepše druženje, tamo je prava ekipa sa kojom uživam i sa kojom se opuštam.

Fudbal mu je, porodično, ipak u krvi. Geni Mojovića, izgleda, sa sobom nose veliku ljubav prema ovom sportu. Tako su i dječački snovi i Ognjenovi planovi za budućnost za sada usmjereni isključivo ka fudbalu.

- Kako sada razmišljam, želim da u kopačkama trčim po stadionu dokle god budem mogao. To volim i nije mi teško da radim. Hoću da napredujem, iako sam svjestan da ako želiš fudbalu potpuno da se posvetiš, mnogo šta trebaš da mu podrediš i da se odričeš kako bi uspio. Sada mislim da mogu sve to, a vidjećemo šta sutra nosi – poručio je za kraj ovaj mladi napadač.

Njegovo vrijeme tek dolazi. Za sada sigurno krči svoj put ka fudbalskim zvijezdama. Neka ova dva prvenca u nacionalnom timu budu samo početak jedne uspješne, sportske karijere. Ognjene, samo naprijed!

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas152
Juče465
Ove sedmice617
Ovog mjeseca11520
Ukupno1301210
utorak, 23 januar 2018 07:12

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 83 gostiju i nema prijavljenih članova