POČEO TURNIR U ULIČNOM FUDBALU "SAMOBORSKA 2014"

Autor SRNA

 

Na igralištu Osnovne škole „Veselin Masleša“ u Foči večeras je počeo drugi amaterski turnir u uličnom fudbalu „Samoborska 2014″, koji je okupio čak 40 ekipa iz ovog grada.

Organizator turnira je fočansko naselje Samoborska, u kojem se škola nalazi, tačnije grupa entuzijasta iz tog dijela Foče, koja je prošle godine došla na ideju da sopstvenim sredstvima osvijetli školsko igralište, a ove godine im je u organizaciji pomogla i Asocijacija mladih Foča, koja je generalni sponzor turnira.

Utakmice se igraju na košarkaškom terenu, ograđenom sa sve četiri strane, zidovima ili čeličnom ogradom, pa lopta ne može izaći sa terena, tako da nema prekida igre zbog izvođenja auta.

U ekipama su po tri igrača i golman, a igra se na male golove, koji su zapravo konstrukcije od koševa, pa sve ovo, uz svjetlost reflektora, turnir čini jedinstvenim i izuzetno zanimljivim.

Organizatori su prvobitno bili predvidjeli da turnir traje tri dana, ali će zbog ogromnog interesovanja i velikog broja prijavljenih ekipa, potrajati koji dan duže.

Već prvog dana, tribine školskog igrališta bile su male da prime sve koji su došli da posmatraju mečeve.

Posljednjeg dana turnira planirana je i projekcija dokumentarnog filma o istorijatu fočanskog sporta.

 

Foto: Asocijacija mladih Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas663
Juče477
Ove sedmice663
Ovog mjeseca12598
Ukupno1207337
ponedeljak, 21 avgust 2017 21:37

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 95 gostiju i nema prijavljenih članova