DANAS POČINJU MOSI IGRE U NOVOM PAZARU – BEZ FOČANSKIH SPORTISTA

U Novom Pazaru danas će početi 51. MOSI igre. Učestvovaće takmičari iz 30 opština iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Republike Srpske. Družiće se i takmičiti brojne ekipe iz opština sa tromeđe, u čak 15 sportova. Nama neće biti interesantne – jer Foča, nakon toliko godina, neće imati svog predstavnika.

Stonoteniserke Perućice neće moći braniti titulu osvojenu prošle godine u Prijepolju. Karatisti neće moći pokazati svoje umijeće, odbojkašice, odbojkaši, košarkaši, fudbaleri neće predstavljati Foču na Međuopštinskim omladinskim sportskim igrama. Zašto?

Saopštenjem na zvaničnom sajtu Opštine Foča oglasio se Sportski savez.

- Na ovogodišnjim MOSI igrama u Novom Pazaru Foču su, kako je dogovoreno, trebale predstavljati najbolje stonoteniserke iz STK „Perućica“ i najbolji članovi borilačkih sportova „Ljubišnja“ i „Nipon“. U tim sportovima Foča je tradicionalno imala najbolje rezultate. Međutim, obje pomenute sportske discipline su izbačene iz programa ovogodišnjih MOSI igara. Za druge sportske grane, iz objektivnih razloga, nisu se mogle formirati ekipe koje bi imale neke šanse na Igrama. Fudbaleri su bili uključeni u Football friends, koji je ove godine održan prije desetak dana, a učestvovali su i na memorijalnom turniru prije dva dana. Košarkaši su učestvovali na Košarkaškom turniru „Ike“, a odbojkašice su bile prošlogodišnji učesnici. Brojne sportske manifestacije, koje su održane i koje će se održavati u našem gradu, zahtijevale su veća finansijska izdvajanja za sport. U godini u kojoj se, zbog smanjenih prihoda u opštinski budžet, sva izdvajanja iz budžeta moraju smanjivati, pa tako i izdvajanja za sport, odustali smo od učešća na MOSI igrama koje bi, iz navedenih razloga, za našu ekipu bilo manifestacionog karaktera. Naša je želja da učestvujemo na takmičenjima na kojima ćemo biti u mogućnosti da našu opštinu i naše sportiste predstavimo u najboljem svjetlu – kaže se u saopštenju.

Čajničani, Višegrađani, Rogatičani, sportisti iz Novog Goražda, Sokoca, Rudog danas će se družiti i takmičiti u Novom Pazaru. Fočaci su ostali kući, jer su se dovoljno takmičili na lokalnim turnirima. I iscrpili sva novčana sredstva. Šteta.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas490
Juče535
Ove sedmice2573
Ovog mjeseca8307
Ukupno1280536
petak, 15 decembar 2017 20:41

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 66 gostiju i nema prijavljenih članova