KOŠARKAŠKI KLUB SUTJESKA JUČE SE ZAHVALIO „STRANCIMA“ I DO KRAJA PRVENSTVA OSLONIĆE SE ISKLJUČIVO NA DOMAĆE SNAGE

BILOŠU I PETROVU SREĆAN PUT

Snovi o plej-ofu nisu dosanjani. Dva kola prije kraja prvenstva, Sutjeska je na solidnom petom mjestu, bez šanse da se domogne nastavka takmičenja. Stručni štab i Uprava kluba s toga su odlučili da se zahvale igračima sa strane, Nikoli Bilošu i Urošu Petrovu, i da se u preostalim utakmicama , koje neće imati rezultatskog značaja za naš tim, oslone na domaće snage.

Dvojici igrača, juče su na treningu uručeni otkazi, i već danas odlaze kući.
Da li su, i u kojoj mjeri Biloš i Petrov opravdali očekivanja koje je naš klub imao kada ih je dovodio kao „pojačanja“ izjasniće se Uprava i stručni štab. Evidentno je da rezultat Sutjeske, kao i igra ove dvojice momaka nisu zadovoljili navijače i ljubitelje košarke u našem gradu. Očekivalo se više, očekivao se plej-of.
I možda se, ipak, i moglo doći do njega, jer ove godine se nije oskudijevalo ni u čemu. Budžet je bio dosta bolji od mnogih drugih prvoligaških klubova, koji su još uvijek u trci za jedno od prva četiri mjesta na tabeli. Sutjeska se i pored brojnih kalkulacija već poslije Bratunca realno oprostila od dalje borbe. Gdje se pogriješilo, ostaje da se vidi.
Preostale dvije utakmice, trener Kovačević će računati isključivo na domaće snage. Biće to prava prilika da se realno sagleda košarkaški kapacitet kojim raspolažemo, bez igrača sa strane. Da se pruži veća minutaža igračima iz mlađih pogona Sutjeske, da pokažu šta umiju i šta realno mogu. A sve to, da bi se, u skladu sa novom politikom kluba, koju je i najavio predsednik Spomenko Stojanović u razgovoru za naš portal, fočanska košarka vratila na pravi kolosijek sa kojeg je godinama skretala. Da se u nekoj od narednih sezona napravi bolja selekcija igrača, koja će donijeti rezultat na duže staze. Za ovu je već kasno.
Ako već trebamo biti solidni peti ili šesti na tabeli,onda se trebamo zapitati, zbog čega bi dovodili igrače sa strane, ruku na srce, prosječnog kvaliteta? I plaćati ih duplo više od igrača koji su ponikli u našem gradu i koji su iznijeli teret igre cijele sezone na svojim plećima? Da ne pričamo o onim mladim momcima koji su tek naučili košarkaške korake, koji tek trebaju da predstavljaju okosnicu igre prvog tima. Koja je njima satisfakcija da rade i treniraju ako će im minutažu oduzimati „stranci“ koji ne vrijede mnogo više od njih? Sem na platnoj listi. Do sada smo, bez pretjerivanja, uglavnom gledali prosječne pridošlice u Sutjesci.
Pozdravljamo zato odluku kluba da se zahvali Bilošu i Petrovu. Nemamo ništa protiv njih lično, da neko ne pomisli pogrešno. Želimo im srećan put i puno sreće u nastavku karijere. Pozdravljamo razuman potez da se bar u ove dvije preostale utakmice pruži šansa našim klincima. Jer, možda će, a mi smo sigurni da hoće, neki od njih već sledeće sezone biti nosioci igre našeg tima, i braniti boje Sutjeske srčanije od ma kog igrača sa strane.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas257
Juče370
Ove sedmice3696
Ovog mjeseca13178
Ukupno1319172
nedelja, 25 februar 2018 20:22

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 74 gostiju i nema prijavljenih članova