EKIPA MINEX-A NAJBOLJA NA TURNIRU U ULIČNOM BASKETU ROGATICA 2014.

Pehar i nagrade ostale su u Rogatici. Ekipa Minex-a pobjednik je petog turnira u uličnom basketu Rogatica 2014, pošto je u finalu savladala domaću ekipu Kuća Stil rezultatom 15:11.

U finalnom susretu, uzbuđenje je izostalo. Pobjednički tim za koji su nastupali Bojan Puhalac, Gordan Tešović i Nemanja Okiljević imali su prednost tokom čitavog susreta i može se reći lakše nego što se očekivalo stigli do trijumfa i pehara.

Omladinski pokret Foča nije uspio da se domogne nagrade. U polufinalu, Ivan Vidojević, Milenko Ivanović i Goran Bodiroga pretrpili su poraz od ekipe Kuća Stil rezultatom 15:7. Nisu naši momci mogli izaći na kraj sa razigranim Miroslavom Milidragom, Draganom Kojićem i Aranđelom Kosorićem i preostalo im je da se bore za treće mjesto.

A tamo ih je sačekala nama poznata ekipa Stari LiZci, koja je u polufinalu pretrpila poraz od Minexa rezultatom 11:9. Pobjednici drugog Iketovog memorijala bolje su se snašli, trijumfovali rezultatom 15:9 i zauzeli treće mjesto.

Za najboljeg igrača turnira proglašen je Gordan Tešović iz pobjedničkog tima, a tri prvoplasirane ekipe nagrađene su peharima i novčanim nagradama u iznosu od 800KM za prvo, 400KM za drugo i 150KM za treće mjesto.

Košarkaški klub Rogatica već petu godinu za redom, pod pokroviteljstvom Opštine Rogatica organizuje turnir u uličnom basketu. Moramo istaći da je organizacija zaista bila na visokom nivou i da gostujuće ekipe, izuzev par zamjerki na arbitražu, nisu ni imale ni mogle imati zamjerki.

Obzirom da se turnir održava u vrijeme „Preobraženjskih dana“, pred krsnu slavu Opštine Rogatica, učesnici su imali i bogat kako sportski, tako i vansportski sadržaj. Održavane su razne izložbe, svirke, druženja na otvorenom. Juče je u toku dana održana biciklistička trka, potom i turnir u tenisu.

Po proglašenju pobjednika i uručenju nagrada, na terenu je održan i koncert Yu grupe. Uz taktove pjesama Dunovom još šibaju vetrovi, Od zlata jabuka, Čudna šuma i drugih, učesnici su razmjenjivali utiske sa ovogodišnjeg turnira, prisjećali se anegdota sa nekih drugih utakmica... Sve u svemu, druženje je nastavljeno do kasno u noć.

Omladinski pokret Foča nosi lijepe utiske iz Rogatice. Iako se naša ekipa nije uspjela domoći nagrade, bilo je to pozitivno iskustvo i dobro druženje. Čestitke Rogatičanima na organizaciji, velika zahvalnost za to kako su nas dočekali i – vidimo se iduće godine!

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas340
Juče499
Ove sedmice340
Ovog mjeseca11243
Ukupno1300933
ponedeljak, 22 januar 2018 17:32

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 80 gostiju i nema prijavljenih članova