UPRAVNI ODBOR DAO PODRŠKU DUŠKU RAŠEVIĆU

Kada smo ljetos, tokom prelaznog roka, pratili rad Uprave kluba, čitali nova-stara imena koja su došla u Foču, nekako smo po inerciji vidjeli Sutjesku u samom vrhu tabele. Već nakon premijere na stadionu kraj Ćehotine bili smo pomalo razočarani. Sada, nakon tri odigrana kola – gorak je utisak.

 

Naš tim je zaokružen crvenim, pretposlednji na tabeli, sa samo jednim osvojenim bodom. I to u gostima. Ispred nosa, bodove su iz Foče odnijele, budimo realni, prosiječne ekipe. Naročito boli ovaj poslednji poraz od Vlasenice. Ne možemo reći toliko i poraz, koliko blijedo, anemično, da ne budemo grubi – očajno izdanje Raševićeve čete.

Ko je kriv? Nakon serije loših rezultata po navici se postavlja to pitanje. Nije naše da sudimo, ima ko će. Zbog toga se sinoć sastao Upravni odbor FK Sutjeska. Glavna tema bila je aktuelna situacija, koja nije ni malo sjajna. Bila je pripremljena i ostavka. Šef stručnog štaba, Duško Rašević je nakon loših rezultata na startu šampionata ponudio da prepusti kormilo nekom drugom. Ostavka je odbijena, Rašević je dobio punu podršku UO koji vjeruje u njegov rad.

Ipak, najavljene su neke promjene. Kako ističu čelnici Sutjeske, nešto mora da se mijenja pod hitno, jer niko ne želi da gleda naš tim u Drugoj ligi naredne godine. Promjena u igračkom kadru, kako kažu, za sada neće biti. Dovođenje novih fudbalera sa strane trenutno je isključeno. Razlog, naravno – finansije.

Ovako sa strane, čini se da nema prijeke potrebe za tim. Bar za sada. Stiče se utisak da ovaj tim do sada nije pokazao svoj pravi kapacitet i vrijednost. Mi smo subjektivni, zato možda tako mislimo. Ali nije subjektivna fudbalska Srpska, koja je Sutjesku ipak svrstala u red favorita pred početak prvenstva. Iako, moramo istaći, u našem taboru nisu htjeli da preuzmu tu ulogu. Oni su tražili vrijeme, da poslože kockice.

A ono neumitno leti. Da se niko ne uvrijedi, ne baš jake ekipe odnijele su sa sobom šest bodova iz Foče. Oni mnogo opasniji tek trebaju da istrče na stadion kraj Ćehotine. Slijedi serija teških utakmica, ni malo lak raspored...

Igrači su zaista naporno i kvalitetno radili za vrijeme pripremnog perioda. I sada rade, to se ne može osporiti. U subotu su u meču sa Vlasenicom djelovali čak i preumorno, kao da su im, narodski rečeno „teške noge“. UO i Stručni štab i to su uzeli u obzir. Radiće se prije svega, na podizanju atmosfere, koja je, za očekivati, dosta uzdrmana nakon poslednjeg poraza. Čelnici Sutjeske imaju u planu da preduzmu i niz drugih koraka, koji ostaju unutar kluba i kojima će se odmah pristupiti kako bi se što prije izašlo iz krize. Za početak... Trebalo bi da to urodi plodom. A ako ne urodi, postoje i radikalnije metode...

Niko ne želi Sutjesku u Drugoj ligi. Ponajmanje Uprava i Stručni štab, sigurno ne ni igrači. Ne žele ni oni istinski ljubitelji fudbala u Foči. Neki vjeruju ovom timu, neki su skeptični. Možda neki iz nekih ličnih interesa i navijaju za to da presele Sutjesku u niži rang takmičenja. Neka oni ostanu po strani.

Ovom timu vjeruje fudbalska Srpska. Ponavljamo se – ali upravo su ih oni svrstali u red favorita. Najteže je da ti vjeruju u tvom gradu, tako je uvijek bilo. Dobro, realno, nisu nas ubijedili do sada da trebamo da im vjerujemo. Bili su iskreno, neubjedljivi u prve tri utakmice.

Ali – ne odustajmo od njih odmah, njima je sada najteže. Ne otpisujmo ih prerano. Tu je iskusni Raša, koji je igrao u najvećim klubovima u Premijer ligi. Tu je i Moja, sa bogatim iskustvom i nastupima u niz velikih klubova u zemlji i regionu. Tu je kapiten Ćuk, Veso, Maksa, Džidža i ostali. Tu su novajlije Gedi, Aco. Tu je i naše najveće blago – Ogi, Anđa, Boža i ostali juniori, koji žare i pale Omladinskom ligom BiH. Oni nisu slabiji ni od Podrinja ni od Drine HE ni od Vlasenice.

Oni su samo bili slabiji za onaj jedan momenat – psihološki. Za atmosferu. Nedostajalo je hemije, da se osjeti sa tribina. Da bi im vjerovali. To je prvi korak na putu ka izlasku iz krize na kome će da se radi – rekli su nam iz Uprave Sutjeske. Uz malo više kolektivnog duha i zajedničke energije na terenu, još ništa nije izgubljeno.

Foto: foca-24.info

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas340
Juče499
Ove sedmice340
Ovog mjeseca11243
Ukupno1300933
ponedeljak, 22 januar 2018 17:31

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 73 gostiju i nema prijavljenih članova