GDJE SU KOŠARKAŠI SUTJESKE?

Ispratili smo pripreme fudbalera, pratimo pripreme odbojkaša, ali nikako da objavimo i prozivku miljenika ljubitelja sporta u Foči. I dok drugi vrijedno rade, takmiče se ili se spremaju za buduće okršaje, vicešampioni Srpske u košarci – i dalje odmaraju.

Niko to ne bi mogao ni uzeti za zlo Sutjesci, prošla godina je bila naporna, stigli su naši momci do finala plej-ofa, ispustili pehar u majstorici u Bileći. Trebalo je malo i odmoriti. Ali ta majstorica je bila, sada već ipak davnog 28. maja... A novo prvenstvo kuca na vrata.

Istina, tačan datum početka šampionata još uvijek se ne zna. Kako su nam rekli u sjedištu KS RS – sredina oktobra ( čitaj 18. ili 25. oktobar). Postoji već napravljem okvirni kalendar takmičenja, ali ništa još nije definitivno. Ima problema i u Savezu, ne zna se još ni broj ekipa koje će činiti prvoligaški karavan ove godine. Ima velikih dugovanja, pa je pod znakom pitanja učešće Drine, Bratunca, Prijedora... Prijeti im isključenje. Na tom spisku nema Sutjeske. Znači, ne kasni se sa pripremama zbog toga.

Osvrnuli smo se malo i oko nas. Dosta ekipa je već uveliko u trenažnom procesu. Borac, Rogatica, Rudar, šampion HEO... Gačani za sada kaskaju, kao i mi. Ako nam je za utjehu, da nismo jedini.

Nekako nam se nameće da povučemo paralelu sa prošlom sezonom. Prvenstvo je počelo 19. oktobra, a 20. avgusta trener Ljubiša Kovačević je obavio prvu prozivku. Šampionat, evo, prema svim najavama i ove godine počeće u tom terminu. Koji dan gore - dole. Ali se sa tom prozivkom u startu kasni već mjesec dana.

Poslije svega navedenog , ne možemo, a da se ne upitamo – šta se dešava to sa prošlogodišnjim finalistom plej-ofa, šta se to dešava sa našom Sutjeskom? U klubu nisu mogli da nam daju nikakve precizne informacije. Sem da potvrde da se ove godine nešto kasni sa pripremama, da se čeka Upravni odbor pa da se krene sa radom.

Na zasijedanje UO, na žalost, čekamo čitavo ljeto. Očekivali smo da će se čelnici Sutjeske sastati da sumiraju uspješnu sezonu, da naprave planove za narednu. Ali, oni se nisu sastali ne samo od kraja maja, kada je šampionat završen. Već od, kako nam se čini, marta mjeseca. Sada je septembar – znači tačno pola godine.

Svjesni smo toga da nije lako u današnje vrijeme voditi klub. Da finansijska situacija nigdje nije sjajna. I mnogo veći klubovi imaju problema. Ali teško se oteti utisku da se neko prema Sutjesci, koja nije nečija privatna svojina – odnosi tako neodgovorno i nonšalantno. Mjesec dana pred start šampionata neke stvari se ipak moraju znati.

Vicešampioni u seniorskoj i juniorskoj konkurenciji, ako ništa, ono rezultatom, zadužili su ovaj klub više od svih. I zaslužili odgovore na neka pitanja. Bar na ona najprostija – kako i kada u novu sezonu, u nove pobjede. Za sada im se niko nije obratio od kraja prvenstva. Do kada...? Vidjećemo. Sat, ipak, otkucava.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas148
Juče465
Ove sedmice613
Ovog mjeseca11516
Ukupno1301206
utorak, 23 januar 2018 07:08

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 56 gostiju i nema prijavljenih članova