NAREDNOG VIKENDA IPAK BEZ KOŠARKE

Šampionat Srpske u košarci, koji je trebao početi narednog vikenda, odlaže se do daljnjeg, rekli su nam danas u sjedištu Košarkaškog Saveza Republike Srpske u Banja Luci.

Prvobitno je planirano da Prva liga RS startuje 18. oktobra, međutim, velika dugovanja klubova dovela su do toga da će se na početak nove sezone morati sačekati. Naime, Radnik iz Bijeljine, Drina Birač iz Zvornika, Bratunac i Prijedor još uvijek nisu izmirili finansijske obaveze prema Savezu, tako da je Izvršni odbor KSRS zauzeo stav da dok god se ne uplate sva dugovanja, nema ni prvenstva. Najveći problem predstavlja činjenica da se uglavnom svi klubovi dužnici ne javljaju u Savez, što može predstavljati veliki problem.

U Savezu su nam rekli da bi u toku današnjeg dana, eventualno sutra, mogla biti donesena odluka o tačnom datumu početka šampionata, kao i datumu žrijebanja. Orjentaciono, utakmice prvog kola bi trebale biti odigrane 25. oktobra, dok bi izvlačenje parova moglo biti obavljeno krajem ove sedmice u Tesliću.

Ove godine za naslov prvaka Republike Srpske nadmetaće se 12 klubova koji su odranije poznati. Novost je jedino da je ekipa Budućnosti iz Bijeljine odustala od takmičenja, a kao razlog je navela nemogućnost organizacije.

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas500
Juče535
Ove sedmice2583
Ovog mjeseca8317
Ukupno1280546
petak, 15 decembar 2017 20:43

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 84 gostiju i nema prijavljenih članova