MILICA JUNIORSKA ŠAMPIONKA BOSNE I HERCEGOVINE!

Ona je svjetska juniorska prvakinja, šampionka Srpske u svojoj konkurenciji, a od juče je i zvanična šampionka Bosne i Hercegovine! Milica Todović, karatistkinja Ljubišnje, na prvenstvu BiH za takmičare od 16-18 godina, koje je ovog vikenda održano u Mostaru, domogla se zlatne medalje u apsolutnoj kategoriji.

Kada nam je sinoć, vidno uzbuđena javila da je nova prvakinja Bosne i Hercegovine, prvo što je rekla bilo je:

- Kao da sam osvojila Svjetsko prvenstvo!                    

A zbog čega se tako osjeća, brzo nam je objasnila.

- U finalu sam se borila protiv reprezentativke Rijalde Džiho, koja je članica domaćeg kluba. Bila je to izuzetno teška i neizvijesna bitka za naslov najbolje, imala sam osjećaj da se ne borim samo protiv Rijalde, već i protiv sudija i čitave dvorane. Protivnica je povela 1:0, ali ja sam izjednačila pa smo morali u produžetke. E tamo je proradio inat, tamo je došla do izražaja ogromna želja, motiv i na kraju sam je savladala sa 6:1 – još uvijek uzbuđena za naš portal priča Milica Todović.

Uspješna rezultatska godina za Todovićevu ovim takmičenjem je završena.

- Što se tiče ove godine, državnih takmičenja više nema. Ostao mi je u decembru još jedan međunarodni turnir u Doboju i vjerujem da ću i tu uspjeti da uzmem neku od medalja. Kada sam uspjela da dobijem reprezentativku BiH na njenom terenu u apsolutnoj kategoriji, gdje je i zbog težine bila u prednosti, imam osjećaj da sada mogu sve – iskrena je Milica.

Medalje se slažu jedna na drugu, u juniorskoj konkurenciji nedostaje još samo evropsko zlato. Koliko je predana karateu i koliko je volje i energije u njoj, sledeća godina bi mogla biti još uspješnija. Bravo Milice!

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas657
Juče571
Ove sedmice3311
Ovog mjeseca9045
Ukupno1281274
subota, 16 decembar 2017 17:56

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 141 gostiju i nema prijavljenih članova