NA STRANI SPORTA

S obzirom da smo već imali dosta prigovora kako nismo posvetili dovoljno pažnje štrajku fudbalera Sutjeske, koji traje već osmi dan, dužni smo vam objasniti zašto je to tako.

 

Igrači su počeli štrajk u utorak, 17. februara i njihov jedini zahtijev tada je bio – isplata neizmirenih dugovanja, čiji iznos je zaista teško utvrditi, jer dvije „zaraćene“ strane iznose potpuno suprotne podatke. Od štrajka za neizmirenu premiju, došlo se do štrajka za smjenu predsjednika i sportskog direktora kluba, gotovo preko noći.

Upravo u tom periodu, u utorak u popodnevnim časovima, urednik naše sportske rubrike primio je poziv od predsjednika Sportskog saveza Foča, Gradimira Stojanovića, koji je dobronamijerno ili ne, sugerisao kako treba medijski ispratiti štrajk i kojoj strani se prikloniti.

S obzirom da smo nezavisna omladinska organizacija koja se sama izdržava, koja radi volonterski, iz ljubavi i koja nikada nije bila ničije oruđe za lične interese, ostali smo zatečeni potezom predsjednika Sportskog saveza koji je, (ne)svjesno na nas ipak želio izvršiti određeni pritisak.

Uzimajući sve u obzir, štrajk fudbalera Sutjeske je, prema našem mišljenju, dobio političku konotaciju, a kao što je poznato, mi se ne želimo baviti time. Naš cilj jeste promocija sporta i njegovih pravih vrijednosti, i, iako to Sportski savez nije prepoznao, smatramo da smo u velikoj mjeri uspjeli u tome. Samo na našoj FB stranici i portalu uvijek možete uživo pratiti sve rezultate naših sportskih klubova ma gdje igrali. Čitati priče o mladim sportistima koji tek dolaze.

Ne znamo da li ima potrebe da napominjemo da već drugu godinu za redom organizujemo memorijalne turnire „Ilija Đurović – Ike“ u odbojci na pijesku i basketu, turnir u klikerima, humanitarne sportske priredbe. Omladinski pokret Foča radi na istinskoj promociji sporta i kroz uređenje terena, postavljanjem sprava za vježbanje.

To je ono čime mi želimo da se bavimo i što mi želimo da promovišemo. Ne želimo se baviti iznošenjem prljavog veša iz tuđe kuće. A ako bi željeli biti objektivni u slučaju FK Sutjeska, morali bismo se time služiti. Jer, ovaj štrajk, kako stvari stoje, ima dublju pozadinu.

Kao i uvijek, pa tako i u ovom sukobu – mi biramo stranu sporta i glasamo za sport. I nadamo se da će se štrajk fudbalera okončati na najbolji način, kako bismo na proljeće mogli navijati za naš klub i našu Sutjesku.

Ne želimo da nam se desi paljanski scenario, jer sport je ono što najviše vrijedi u našem gradu!

Sportski pozdrav!

OMLADINSKI POKRET FOČA

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas504
Juče535
Ove sedmice2587
Ovog mjeseca8321
Ukupno1280550
petak, 15 decembar 2017 20:48

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 91 gostiju i nema prijavljenih članova