PENJAČKI KLUB OSTVARIO DOBRE REZULTATE

 

NA TAKMIČENJU U MOSTARU OSVOJENO 6 MEDALJA
 
Proglašenjem pobjednika proteklog vikenda u Mostaru završeno je prvenstvo Omladinske penjačke lige BiH u sportskom penjanju Boulder, a penjački klub "Wolf" iz Foče je ostvario dobre rezultate.
 
Naš grad predstavljalo je 13 penjača, a vratili su se sa 6 osvojenih medalja. U kategoriji do 12 godina 2. mjesto osvojila je Gorica Šarović, dok su u kategoriji do 14 godina osvojene 2 medalje. Srebro je osvojila Anđela Perišić, a bronzu Anđela Obrenović. 
 
U  starijim kategorijama u konkurenciji muškaraca do 20 godina  Nikola Tešović je osvojio 3.mjesto, dok su u kategoriji do 20 godina za žene osvojene 2 medalje. Tatjana Mihajlović osvojila je 2. mjesto, a Jelena Simović se okitila zlatom i time postala Državni prvak Bosne i Hercegovine u svojoj kategoriji.
 
Na takmičenju je učestvovalo 150 penjača iz cijele Bosne i Hercegovine, a pored našeg tima učestvovali su još i “No Comment” Sarajevo, PK "Solo” Banja Luka, PK “Extreme” Banja Luka, “Scorpio” Zenica, PK “Prijedor” i domaćini “ASPK Nertva” iz Mostara.
 
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas6
Juče370
Ove sedmice3445
Ovog mjeseca12927
Ukupno1318921
nedelja, 25 februar 2018 00:52

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 19 gostiju i nema prijavljenih članova