OK „MAGLIĆ“ FOČA

Odbojka, sport koji je Fočacima donio mnogo radosti i pregršt medalja!OK „Maglić“ osnovan je 1945. godine.Jedno vrijeme odbojkaši su bili članovi druge lige SFRJ, a sa MOSI-a su se redovno vraćali sa medaljama. Prijeratne generacije vjerovatno pamte sjajnugeneraciju ženskog tima koji je devedesetih godina uz Modriču i Brčko harao Republikom. Ta generacija je 1997. godine pod vođstvom trenera Aleksandra Aca Erića došla do velikog finala prvenstva Republike Srpske, tu poveli sa 1:0 u pobjedama protiv Modriče i onda stali, vjerovatno „izgorili“ od prevelike želje.

 

 

 

 

Poslije toga u Foči su ponikle dobre generacije mladih odbojkaša i odbojkašica koje nisu ispraćene na pravi način. Prepušteni sami sebi išli su za nekim svojim „boljim sutra“, odlazili na fakultete, tražili raznorazne poslove i tako uz očaj i nevjericu napuštali ono što vole, odbojku.

 

Danas je stanje znatno bolje, muška ekipa je standardni član Prve lige RS, dok se djevojke bore za ulazak u prvoligaško društvo i njih ubrzo očekujemo tu. Sa muškim timom radi Aleksandar Skakavac, dok je za žensku ekipu zadužen Milomir Davidović-Lići.

 

Sigurno najljepši dio ovog sporta u Foči je škola odbojke! Naš klub trenutno ima oko 80 djevojčica, uzrasta od 7 do 16 godina koje svaki dan vrijedno treniraju u sali Osnovne škole „Sveti Sava“. Sala mala, a djece dosta, ipak čuje se samo lupanje lopte o pod, poneki smeč i sve prisutnija želja da se napravi još veći iskorak. Sa djecom rade treneri Bojana Pljevaljčić i Vlado Vuković.

 

U prvenstvu za mlađe kategorije naše pionirke, kadetkinje i juniorke su uz Bileću vodeća ekipa na regiji, što je moramo priznati dobar rezultat! Kod muškaraca jedini konkurent na regiji je Ljubinje...

 

Dug je period rada pred svim ovim selekcijama. Volje i strpljenja imaju, a vrijeme će donijeti sasvim sigurno i rezultate.

 

 

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas258
Juče370
Ove sedmice3697
Ovog mjeseca13179
Ukupno1319173
nedelja, 25 februar 2018 20:27

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 83 gostiju i nema prijavljenih članova