U FOČI U NAREDNOM PERIODU ČETIRI SPORTSKA TURNIRA

U Foči će se u drugoj polovini jula i početkom avgusta, održati četiri sportske manifestacije koje će, očekuje se, privući veliki broj mladih i svih ljubitelja sporta. 
33Omladinski pokret Foča 22. jula organizuje 4. memorijalni turnir u basketu "Ilija Đurović Ike". Turnir će se održati na košarkaškom terenu gradskog stadiona. Do sada je turnir bio izuzetno posjećen. Ekipe su prijavljivane iz Foče, Rogatice, Lukavice, Pala, Plužina i iz drugih gradova. Nagradni fond zavisi od broja prijavljenih ekipa i odziva sponzora.
Nakon Iketovog memorijala u basketu, naselje "Samoborska" organizuje turnir u uličnom fudbalu "Samoborska 2016". Turnir počinje 25. jula. Ovaj turnir je do sada okupljao veliki broj ekipa. Specifičnost igranja uličnog fudbala u ovom naselju, ogleda se u igranju na košarkaškom terenu Osnovne Škole "Veselin Masleša" gdje su golovi zapravo košarkaške konstrukcije. Nagradni fond zavisi od broja prijavljenih ekipa i odziva sponzora.
11
Na međunarodnom omladinskom turniru „Fudbal frends“ u Foči, koji će se ove godine održati od 29. do 31. jula, prvi put će učestvovati kadetske selekcije beogradskog Partizana i rumunske Steaue. Ova prestižna manifestacija, koja se održava već 12 godina i na kojoj su ranije učestvovali klubovi iz više evropskih zemalja- iz Engleske, Velsa, Holandije, Austrije, Poljske, Grčke, Bugarske, te iz zemalja bivše Jugoslavije, ove godine će okupiti kadetske ekipe Crvene zvezde i Partizana iz Srbije, Budućnosti iz Crne Gore, Maribora iz Slovenije, Rijeke iz Hrvatske, Steaue iz Rumunije, te Željezničara i Sutjeske iz BiH.
22
"Fudbal frends" je ove godine uvršten u manifestacije od posebnog značaja za Republiku Srpsku, a njegov generalni pokrovitelj biće Ministarstvo porodice, omladine i sporta Srpske.
Nakon "Fudbal frendsa", 5. avgusta na terenu za odbojku na pijesku u Donjem Polju, Omladinski pokret Foča i OK "Maglić", organizovaće 4. memorijalni turnir u beach volley-u "Ilija Đurović Ike". Novitet ove godine je to da će ekipe morati biti sastavljene od jednog muškarca i jedne djevojke. Na ovaj način organizator želi da privuče i djevojke da učestvuju na ovom turniru. Podsjećamo , odbojkašice "Maglića" su vicešampioni Republike Srpske, dok se muški pogon ovog kluba plasirao u Premijer ligu Bosne i Hercegovine.
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas504
Juče535
Ove sedmice2587
Ovog mjeseca8321
Ukupno1280550
petak, 15 decembar 2017 20:48

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 91 gostiju i nema prijavljenih članova