Završen memorijal u bič-voleju: Mladi šire Iketovu filozofiju života

Završen memorijal u bič-voleju: Mladi šire Iketovu filozofiju života

Na igralištu u fočanskom naselju Donje Polje završen je Četvrti memorijalni turnir u odbojci na pijesku “Ilija Đurović Ike” , na kojem je učestvovalo 16 miks parova, a prvo mjesto osvojila je ekipa “Sinema” za koju su igrali Sonja Jegdić i Vlado Vuković.

Turnir su i ove godine zajedno organizovali Odbojkaški klub “Maglić” i Omladinski pokret Foča. “ Mladi iz Foče se sa zadovoljstvom sjećaju Iketa i trude se da gaje njegovu filozofiju sporta i života, koju je promovisao dok je radio kao nastavnik u osnovnoj školi i sportski radnik”, rekao je predsjednik Omladinskog pokreta Mladen Mandić.

Ike odbojka 2

Odbojkaš Dragan Matović ističe da je Ilija Đurović bio univerzalni sportista, koji zaslužuje ovakav način sjećanja. “ Ike je paralelno igrao više sportova. Ovaj turnir je dobra tradicija, koja treba da se održi jer je Ike legenda i jedan od fenomena fočanskog sporta”, rekao je Matović, čija je ekipa “Kamp Mata” osvojila drugo mjesto.

Odbojkašica Milica Krunić kaže da je tunir bio mnogo zanimljiv, jer su prvi put ekipe činili po jedan muškarac i djevojka. “ Igrala sam sa svojim trenerom Ognjenom Govedaricom, koji me je naučio prvi odbojkaške korake, tako da je ovo bilo neobično iskustvo za mene”, rekla je Krunićeva.

Treće mjesto osvojila je ekipa Kafe Trezor, a za najboljeg igrača proglašen je Marko Mićević.

ike odbojka 3

Turnir se prvi put igrao u večernjim časovima, zahvaljujući reflektorima koje su organizatorima pozajmili momci iz naselja Samoborska, gdje je nedavno održan turnir u uličnom fudbalu.

Iketu u čast prethodno je održan i memorijal u basketu, a ostalo je još da se održi i turnir u malom fudbalu, koji u Brodu na Drini zajedno organizuju ta fočanska mjesna zajednica i Osnovna škola “Veselin Masleša”.

Izvor: Radio Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas196
Juče465
Ove sedmice661
Ovog mjeseca11564
Ukupno1301254
utorak, 23 januar 2018 09:08

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 101 gostiju i nema prijavljenih članova