„Otvoreni dan odbojke“: Prikupljeno 2 680 maraka za fočanske odbojkaše

„Otvoreni dan odbojke“: Prikupljeno 2 680 maraka za fočanske odbojkaše

U akciji prikupljanja novčane pomoći za Odbojkaški klub „Maglić“ pod nazivom „Otvoreni dan odbojke“ koju je zajedno sa odbojkašima pokrenuo Omladinski pokret Foča prikupljeno je 2 680 KM. Akcija, koju su podržali brojni građani, imala je za cilj prikupljanje sredstava potrebnih ovom sportskom klubu za nastupanje u Premijer ligi BiH.

odbojkasi-akcija-2

Aktivisti Omladinskog pokreta i odbojkaši na Gradskom trgu u Foči prodavali su sezonske karte za utakmice Premijer lige po cijeni od 30 maraka, a svi koji su željeli da pomognu odbojkašima “Maglića” mogli su da kupe i navijačke majice po cijeni od 12 maraka.

-Prodali smo sve karte i majice, naručili još trideset novih majica , a brojni građani su se javili i da u narednim danima kupe i karte i majice i doniraju određena sredstva, tako da će se ova cifra u narednim danima popeti na više od tri hiljade maraka. Nadamo se da će im ova sredstva pomoći da bez problema učestvuju u Premijer ligi BiH, bar do kraja godine. To im se duguje, jer imaju entuzijazam, sportski duh, digli su odbojku iz pepela u Foči i jedini su fočanski premijerligaš-rekao je Mladen Mandić, predsjednik Omladinskog pokreta Foča.

U nedostatku sponzora u Odbojkaškom klubu “Maglić” oslonjeni na pomoć sugrađana i navijača.

-Nama će ovo biti veoma značajna podrška, jer mi nemamo sponozora, imamo samo određena sredstva od opštine. Premijer liga je skuplji rang takmičenja, sama kotizacija je do pet hiljada skuplja u odnosu na prethodni rang koji smo igrali. Mi, igrači inače nemamo nikave naknade, doveli smo dva igrača sa strane koji će igrati za neki minimalan iznos i zato što želimo da ostanemo na velikom nivou, koji smo ipak postigli-rekao je igrač OK “Maglić”, Vlado Vuković.

ministar-posjeta

Pomoć fočanskim odbojkašima stigla je i od resornog ministra Jasmine Davidović koja ih je posjetila proteklog vikenda, uručila im odbojkaške lopte i najavila i finansijsku podršku.

-Nadam se da će ova oprema još više da podstakne razvoj odbojke i da će vam omogućiti bolje uslove za rad i dalje napredovanje- rekla je Davidovićeva.

Čestitavši fočanskim odbojkašima na dosadašnjim uspjesima i ulasku u Premijer ligu BiH, Davidovićeva je dodala da će Ministarstvo porodice, omladine i sporta i u predstojećem periodu nastaviti raditi na poboljšanju uslova za obavljanje treninga, kao i na afirmaciji i unapređenju odbojkaškog sporta u Srpskoj.

Premijer liga za odbojkaše počinje u oktobru. Odbojkaški klub „Maglić“ u debitantskom nastupu prvu utakmicu odigraće sa aktuelnim šampionom BiH Odbojkaškim klubom „Mladost“  iz Brčkog.

Izvor: Radio Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas148
Juče465
Ove sedmice613
Ovog mjeseca11516
Ukupno1301206
utorak, 23 januar 2018 07:08

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 51 gostiju i nema prijavljenih članova