"KAFA SA POGLEDOM NA PRAŠUMU"

Koliko vas nikada nije posjetilo Dragoš sedlo, Prijevor, Maglić, Trnovačko jezero, Zelengoru i jezera Zelengore? Oni koji jesu, znaju kakav pogled mogu da očekuju i čime možemo mnogima da se pohvalimo.

Ako u nečemu ne oskudjevamo, to je turistički potencijal. Veliki broj turista koji posjećuju Nacionalni park Sutjeska, čudom se čude kako mi nemamo milionsku posjetu. Jedna zanimljiva situacija desila se juče. Naime u pohodu ka Trnovačkom jezeru, Džo Radović vlasnik ugostiteljskog objekta "Linea" i dugogodišnji turistički vodič, troje poljskih turista i ja, zastali smo malo na Prijevoru. Razlog je bio njihova ogromna želja da fotografišu prašumu Perućicu i obronke planina.

Poznato je da se svega 3 % svih svjetskih prašuma nalazi u Evropi. Nisam to ni znao, a Poljaci mi detaljno objasniše. Dodali su da imamo jako loše puteve i da je to vjerovatno razlog što nemamo milionsku posjetu stranih turista od kojih bi sigurno imali ogromnu finansijsku dobit kroz takse i usluge koje bi im ponudili.

Tu smo malo zastali i skoro u isto vrijeme pade nam na pamet ideja o izgradnji terase sa pogledom na prašumu Perućicu. Nešto po uzoru na nedavno izgrađenu terasu na Ćehotini, u Donjem polju. Naravno pitali smo naše goste šta misle o tome. Bili su oduševljeni idejom, a izrazili su žaljenje što prije pohoda ka Trnovačkom jezeru ne mogu da popiju "kafu sa pogledom na prašumu".

Ideja je da se na Prijevoru izgradi terasa sa pogledom na Perućicu, te da se u turističku ponudu uz obilazak Prijevora uvrsti i "kafa sa pogledom na prašumu".

Zvaničnu incijativu uputićemo u narednim danima. Naša organizacija ima odličnu saradnju sa Nacionalnim parkom "Sutjeska", investicija nije uopšte velika, a "kafa sa pogledom na prašumu" tako "moćno" zvuči. 

 

Sviđa li vam se?!

 

 

Autor: Mladen Mandić

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas653
Juče571
Ove sedmice3307
Ovog mjeseca9041
Ukupno1281270
subota, 16 decembar 2017 17:50

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 76 gostiju i nema prijavljenih članova