TURISTIČKA PONUDA FOČE I PLUŽINA NA SAJMU U KRAGUJEVCU

U Kragujevcu je danas otvoren šesti po redu Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma. Organizator sajma je Gradska turistička organizacija Kragujevca i Šumadija sajam, a pokrovitelj manifestacije, koja je ocijenjena kao "Događaj od izuzetnog značaja", je Grad Kragujevac.

Međunarodni sajam turizma i seoskog turizma je manifestacija koja ima za cilj da promoviše turističke potencijale kako Srbije tako i zemalja u regionu. Ovaj Sajam okuplja brojne izlagače - turističke centre, banjska i klimatska lječilišta, zdravstveno rekreativne i SPA kapacitete, nacionalne, regionalne i gradske turističke organizacije, poslanike seoskog, riječnog i lovnog turizma, kao i turističke agencije.

Priliku da promovišu svoju turističku ponudu dobile su i Turističke organizacije Foče i Plužina koje svoju bogatu ponudu predstavljaju na zajedničkom štandu.

Na sajmu u Kragujevcu učestvuje 120 izlagača iz Srbije, Crne Gore i Bosne i Hercegovine. Prvog dana sajma, zabilježena je velika posjećenost a sajam prati i bogat edukativno-kulturni i zabavni program. Što se tiče turističke ponude opštine Foča, posjetioci su najviše zainteresovani za ponudu Nacionalnog parka "Sutjeska" i raftinga.

Nastup na sajmu je jedna od aktivnosti projekta Prekogranične saradnje u okviru projekta "Održivi prekogranični razvoj opština Foča i Plužine", koji finansira EU, a koji implementiraju opštine Foča i Plužine u partnerstvu sa svojim turističkim organizacijama.

Sajam turizma i seoskog turizma u Kragujevcu traje do 29. novembra.

Izvor: www.focaravajuce.org

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas150
Juče576
Ove sedmice2961
Ovog mjeseca13489
Ukupno1245750
petak, 20 oktobar 2017 08:44

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 17 gostiju i nema prijavljenih članova