SAJAM TURIZMA: TURISTIČKI POTENCIJAL FOČE I PLUŽINA PRIVUKAO VELIKU PAŽNJU POSJETILACA

Na 37. Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu pod sloganom “Iskoristi trenutak”, na kojem je zemlja partner ove godine Ujedinjeni Arapski Emirati, brojne turističke potencijale, opština Foča predstavila je zajedno sa crnogorskom opštinom Plužine.

Kao zajednički resurs, dvije opštine predstavile su rafting rijekom Tarom, a Turistička organizacija opštine Foča poseban akcenat stavila je na promociju Nacionalnog parka „Sutjeska“ sa prirodnim i kulturno-istorijskim nasljeđem, te pješčanih piramida u Daničićima kod Miljevine.

Pored predstavnika TO Foča, Sajmu prisustvuju načelnik opštine Foča Radisav Mašić i zamjenica načelnika Radenka Srndović. Direktorica TO Foča Ljeposava Đajić rekla je da je prvog dana Sajma zabilježeno veliko interesovanje,kako posjetilaca tako i medija za turističku ponudu Foče i Plužina.

"Planine, rijeke i rafting, područje NP “Sutjeska”, kanjon Tare i sve ono što čini zajednički prekogranični turistički proizvod opština Foča i Plužine predstavili smo na posebnom izložbenom štandu. Promovisan je i reklamni prospekt „Fočaravajuće – Dobrodošli u krajeve divlje romantike“ - rekla je Đajićeva.

Đajićeva je dodala da se istovremeno sa sajmom turizma u Beogradu organizuju još tri manifestacije: Međunarodni sajam opreme, hotelijerstva i ugostiteljstva, sajam vina i sajam suvenira.

Zamjenik načelnika opštine Foča Radenka Srndović rekla je da dvije opštine već drugu godinu zaredom predstavljaju turističku ponudu na Beogradskom sajmu turizma i to u okviru projekta „Održivi prekogranični razvoj opština Foče i Plužine“.

"Obje opštine imaju specifičan turistički proizvod koji nas čini na neki način jedinstvenim regionom i područjem, tako da je bilo vrlo praktično da na ovom sajmu nastupimo zajedno i sa zajedničkom turističkom ponudom" - rekla je Srndovićeva.

O toj ponudi zainteresovani mogu da se informišu na sajtu Turističke organizacije Foča www.focaravajuce.org, a kada stignu u Foču, na raspolaganju će im biti „interaktivni izlog“, sa modernim načinom pristupa turističkim i servisnim informacijama.
Štand Foče posjetili su ministar trgovine i turizma u vladi RS Predrag Gluhaković, ministar za ekonomske odnose i regionalnu saradnju Zlatan Klokić kao i šef predstavništva RS u Srbiji Mladen Cicović.

Na Sajmu turizma u Beogradu učestvuje 1100 izlagača iz 50 zemalja, a sajam se održava u šest hala na 15 000 kvadratnih metara. Očekuje se da sajam, koji traje do 22. februara, posjeti više od 65.000 posjetilaca

Beogradski sajam otvorio je premijer Srbije, Aleksandar Vučić.

 

 

Turistička organizacija opštine Foča / Radio Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas654
Juče571
Ove sedmice3308
Ovog mjeseca9042
Ukupno1281271
subota, 16 decembar 2017 17:51

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 80 gostiju i nema prijavljenih članova