TOKOM VIKENDA U FOČI TRI TURISTIČKE MANIFESTACIJE

“Vožnja Evropom”, “Jezera Zelengore” i “Dani borovnice” tri su turističke manifestacije koje će se odrzati u Foči od petka do nedjelje, a koje za cilj imaju promociju turističkih potencijala ove opštine.

Francuski studenti, članovi organizacije “Vožnja Evropom”, koji putujući starim kontinentom otkrivaju znamenitosti zemalja kroz koje prolaze, sutra će posjetiti i Foču.

RaidEurope3

Više od 60 timova sa 200 mladih Francuza prvi put će upoznati turističke potencijale ovog kraja, a potom u svojoj zemlji promovisati ono što su vidjeli. Njihov doček, defile ulicama grada i koncert dobrodošlice, organizuje Turistička organizacija opštine Foča.

-Francuski avanturisti biće smješteni na pomoćnom igralištu FK “Sutjeska” u naselju Donje Polje, gdje će da naprave šatorski kamp. U Foči će se družiti sa lokalnim stanovništvom, upoznati grad, probati autentična jela i tradicionalnu kuhinju ovog kraja, i uživati u večernjem koncertu grupe “Paranoid”. Cilj nihovog projekta je da upoznaju zemlje i stanovništvo i promovišu ovaj kraj, što je nama od velikog značaja-rekla je Ljeposava Đajić, direktorica TO Foča.

Osim Francuzima, Foča će ovog vikenda biti domaćin i brojnim domaćim i stranim gostima i turistima koji ne propuštaju njene tradicionalne manifestacije “Jezera Zelengore” i “Dani borovnice”.

-Svake godine Planinarsko društvo “Zelengora” organizuje prvog vikenda u avgustu manifestaciju “Jezera Zelengore”. Oni kreću u petak, biće smješteni u kampu na Orlovačkom jezeru, a tokom subote i nedjelje obilaze atraktivna jezera. Oni će se u nedjelju sastati sa brojnim učesnicima manifestacije “Dani borovnice” na lokalitetu Donje bare i družiti uz zajednički ručak-istakla je Đajićeva.

BOROVNICE-2

Planina Zelengora sa svim svojim jedinstvenim ljepotama i ovog ljeta jedna je od najatraktivnijih turističkih destinacija, ali i jedan od aduta ukupne turističke ponude Nacionalnog parka “Sutjeska” i opštine Foča. Zelena kraljica među planinama najbolje je izletište za brojne turiste željne planinskog i avanturističkog turizma i jedinstvenog odmora.

-Što se tiče strukture posjetilaca Zelengore, ona je šarolika. Od lokalnog stanovništva, do onih koji prvi put otkrivaju ovaj potencijal, pa sve do domaćih i stranih turista iz evropskih zemalja. Najviše je planinara iz Srbije, ali je u proteklom periodu bilo i gostiju iz Slovenije i Njemačke, koji su uvijek zadovoljni i impresionirani ovom destinacijom-navela je Đajićeva.

ZELENGORA 2

Foča je posljednjih godina nezaobilazna destinacija turista širom svijeta. Njen turistički brend rafting Drinom i Tarom, kao i jedinstveni ambijent NP “Sutjeska” i ove sezone obaraju rekorde kada je posjećenost u pitanju. U Opštinskoj turističkoj organizaciji bilježe najveći broj posjetilaca iz zemalja u okruženju, Srbije, Slovenije, Hrvatske, Mađarske, Češke i Slovačke, ali čak i iz udaljenih zemalja, Amerike, Kine i Izraela.

 

IZVOR: Radio Foča / Radmila Đević

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas254
Juče370
Ove sedmice3693
Ovog mjeseca13175
Ukupno1319169
nedelja, 25 februar 2018 20:18

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 48 gostiju i nema prijavljenih članova