PREDSTAVLJAMO SPORTSKO REKREATIVNI RAFTING CENTAR "TARA-RAFT"

Sportsko rekreativni rafting centar Tara Raft je sagrađen 2001. godine i trenutno je jedan od najbolje opremljenih kampova u regionu, sa najboljom uslugom i najvećim komforom koji se može pružiti. Kamp se nalazi nedaleko od Foče na magistralnom putu Foča-Nikšić, u sklopu rafting centra Bastasi , na desnoj obali Drine.

Danas SRRC "TARA-RAFT" predstavlja značajan turistički faktor u regionu, koji u svojoj ponudi objedinjuje sve ono što se može naći i vidjeti u ovom dijelu Stare Hercegovine. Uz rafting, kao osnovnu i polaznu djelatnost, ponuda je proširena i na planinski turizam koji se razvija na Zelengori, planini bogatoj raznovrsnom florom, faunom i vodom, koja se nalazi u sklopu Nacionalnog parka "Sutjeska".

SRRC "TARA-RAFT" raspolaže sa tri potpuno različite destinacije, koje služe kao baze za organizaciju svih ovih avantura:
• Kamp "Tara-Raft"
• Pansion "Tara-Raft"
• Planinska koliba na ZelengoriKOMPLETAN UGOĐAJ NA JEDNOM MJESTU

Kamp trenutno raspolaže sa 11 profesionalnih čamaca za rafting i kompletnom opremom za 100 osoba.
Danas se u sklopu kampa nalazi restoran-terasa na samoj obali Drine površine 250m2 , sportski tereni za odbojku na plaži i mali fudbal, mini bazen i kompleks koliba i bungalova za smeštaj gostiju. Smeštaj je koncentrisan u dva odjeljka koji raspolažu sa kolibama i bungalovima.
Na platou „Vidikovac“ sa koga se pruža fantastičan pogled na kompletan kamp, Drinu i cijelu okolinu, nalaze se četiri kolibe sa sobama i tuš kabinama. Plato je građen u planinsko – seoskom stilu i predstavlja svojevrsnu oazu vizuelno izolovanu od ostatka kampa. Bliže restoranu i rijeci nalaze se bungalovi, pravljeni za dvije osobe, skladni i intimni.

 

Trenutno je "TARA-RAFT" najrazvijeniji rafting centar u regionu koji zapošljava licencirane IRF vodiče. Tok raftinga vrše i nadziru licencirani Trip leader-i, a tokom cijele godine se organizuju škole raftinga i vrše obuke za vodiče početnike.


4 ZVJEZDICE!
 

Na nedavno održanom konkursu za dodijelu “Znaka kvaliteta” u okviru projekta “Razvoj održivog turizma i zaštita životne sredine na sjeveru Crne Gore i jugu Bosne i Hercegovine” koji je finansiran kroz IPA program Evropske Unije a implementiran od strane COSV (Coordinamento delle organizzazioni per il servizio volontario), SRRC “TARA-RAFT” je osvojio ubjedljivo prvo mjesto i postao jedini rafting centar u BiH kategorisan sa 4 zvijezdice (od mogućih 5).

 
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas574
Juče571
Ove sedmice3228
Ovog mjeseca8962
Ukupno1281191
subota, 16 decembar 2017 16:07

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 154 gostiju i nema prijavljenih članova