POSJETA NOVINARA U NP SUTJESKA

Sa ciljem da se šira javnost upozna sa značajem i rezultatima projekta „Podrška razvoju eko turizma u NP „Sutjeska“  organizovana је posjeta za nekoliko TV i novinskih kuća iz BiH. U NP „Sutjeska“  novinari su obišli nekoliko atraktivnih  destinacija kako bi se upoznali sa konkretnim projektnim rezultatima koji su realizovani na terenu.

Novinarske ekipe su obišle  novoizgrađeni  Info centar ,  posjetili  spomenik Bitke na Sutjesci, jezero Donje Bare, vidikovac Borić i Dragoš Sedlo.  Tokom posjete predstavnici medija imali su priliku vidjeti i pokaznu vježbu pripadnika GSS-a.

U okviru ovog projekta koji je finansiran sredstvima EU u vrijednosti od oko 830.000,00 KM,a koji implementira Sarajevska razvojna agencija „Serda“  u partnerstvu sa opštinom Foča ,urađene su i biciklističke  i pješačke staze, renovirane tri planiske kuće, oformljena služba GSS-a, dodjeljeni grantovi za šest domaćinstava koja će pružati usluge u seoskim domaćinstvima, nabavljeno 25 bicikala, izrađen Web sajt,  postavljena turistička signalizacija  i promotivni materijal. Sve ove realizovane aktivnosti značajno će doprinijeti poboljšanju kvaliteta turističke ponude u NP „Sutjeska.“

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas655
Juče571
Ove sedmice3309
Ovog mjeseca9043
Ukupno1281272
subota, 16 decembar 2017 17:51

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 87 gostiju i nema prijavljenih članova