OTVORENA TURISTIČKA SEZONA U FOČI

U Rafting centru Bastasi zvanično je otvorena turistička sezona u opštini Foča. Organizovan je revijalni rafting Drinom, od kampa Divlja rijeka do Bastaha,  nakon čega su zvanice obišle kampove na Bastasima. Vlasnici kampova su unaprijedili infrastrukturu, smještajne kapacitete i obogatili ponudu za turiste, koji nisu krili oduševljenje onim što su vidjeli.

Pored domaćih turista, na raftingu su bili i učenici Turističke škole, te veliki broj posjetilaca iz inostranstva, koji su istakli da je rafting jedan od najuzudljivijih doživljaja u njihovom životu. Turisti su oduševljeni prirodom i kanjonima rijeka Tare i Drine.

Turističku sezonu svečano je otvorio načelnik opštine Foča, Radisav Mašić, koji je istakao da je Foča ovu turističku sezonu dočekala dosta spremnije nego prethodnih godina. –„Turizam je neosporna privredna djelatnost i privredna grana na koju Foča ozbiljno računa. To je oblast u kojoj mi, realno, imamo sve prednosti u odnosu na mnoge druge opštine u Republici Srpskoj, imamo ono što drugi ne mogu ponuditi. Mi smo htjeli da za ovu turističku sezonu pripremimo dio tog bogastva, koje imamo, i da na dostupan način ga predstavimo svim zainteresovanim turistima. Uradili smo dosta na popularizaciji i adaptaciji objekata koje će služiti turistima, kroz mnogobrojne projekte“ – istakao je Mašić.

Direktor Turističke organizacije Foča, Ljeposava Đajić kaže da je svake godine veće interesovanje turista za rafting: -„Što se tiče turističke ponude opštine Foča tu je na prvom mjestu Nacionalni park „Sutjeska“ sa svojim izuzetnim prirodnim i kulturno – istorijskim vrijednostima. Tu je naravno i prepoznatljivi rafting, turistički proizvod koji iz godine u godinu ima sve veću tražnju i biva sve popularniji. Naši rafting klubovi, iz godine u godinu, proširuju svoje kapacitete i poboljšavaju kvalitet svoje ponude, sve više osposovljavaju svoj kadar u smislu bezbjednosti, tako da su pomaci vidljivi. Nacionalni park “Sutjeska” takođe je kroz projekte, uradio dosta na adaptaciji biciklističkih staza, otvoren je Info centar na Tjentištu, markirane su staze za planinare a i urađen je web sajt, pomoću kojeg se potencijalni turisti mogu informisati o svim lokacijama koje nudi Nacionalni park “ – zaključila je Ljeposava Đajić.

Otvaranju turističke sezone prisustvovali su i predstavnici opštine Plužine i vlasnici rafting kampova na crnogorskoj strani koji su najavili mnoge vidove saradnje i zajedničkog poslovanja.

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas574
Juče571
Ove sedmice3228
Ovog mjeseca8962
Ukupno1281191
subota, 16 decembar 2017 16:08

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 161 gostiju i nema prijavljenih članova