U VRBNICI ORGANIZOVANI DANI BOROVNICE

Turistička organizacija Foče i opština Foča i ove godine su organizovali manifestacijuDani borovnice” u selu Vrbnica, koja ima za cilj promociju turističkih potencijala naše opštine, eko i seoskog turizma.

Ranijih godinaDani borovnice” su se održavali na jezeru Donje bare, a izletnici su ove godine imali priliku da uživaju u predjelima Vrbnice i da prošetaju doLjubinog groba”, te do Bijelog i Crnog jezera, predjela koji su bogati borovnicama.

Tridesetak izletnika na Zelengoru je iz Foče stiglo u ranim jutarnjim časovima. Divno vrijeme i pitoma prostranstva Zelengore pogodili su branju borovnica i ljekovitog bilja. Borovnice su ove godine dobro rodile tako da su ih posjetioci mogli nabrati i iskoristiti za džem, sokove ili kolače. Na proplanicima Zelenoge mogli su se sresti i strani turisti koji ovde kampuju i koji su se od gradske gužve sklonili na gorske oči Zelengore. Nakon šetnje i branja borovnica, izletnici su se u kasnim poslijepodnevnim časovima vratili u selo Vrbnicu, gdje su ih dočekali mještani Vrbnice, koji su ih počastili svojim domaćim specijalitetima. Izletnicima su se u Vrbnici pridružili i planinari sa pohodaJezera Zelengore”. Za ručak je bio obezbijeđen  tradicionalni planinarski pasulj kao i specijaliteti seoskih domaćinstava, koja se bave turizmom  na obroncima jedne od najljepših planina u Bosni i Hercegovini.

Turistička organizacija Foče na ovaj način je, pored  borovnica, željela promovisati i Vrbnicu, selo koje se naslanja na NP Sutjeska i u kome su za sada dva domaćinstva registrovana za bavljenje seoskim turizmom rekla je dirketorica TO Foča, Ljeposava Đajić:-Razlozi za promjenu lokacije su promovisanje i drugih dijelova naše opštine, odnosno sela Vrbnica i to sa razlogom jer ovde od ove godine djeluju dva seoska domaćinstva, koja se bave seoskim turizmom. Vrbnica se naslanja na NP Sutjeska i veoma je pogodna za organizovanje različitih izleta. Domaćini su gostoprimljivi i sa razlogom možemo reći da ovo selo ima prespektivu  u smislu branja ljekobilja, izletničkog i eko turizma ali  i ruralnog razvoja” –istakla je Ljeposava Đajić.

ManifestacijuDani Borovnice” organizovali su Opština Foča i Turistička organizacija Foča, uz pomoć mještana Vrbnice, te u saradnji sa Šumskim gazdinstvom Maglić i NP Sutjeska.

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas574
Juče571
Ove sedmice3228
Ovog mjeseca8962
Ukupno1281191
subota, 16 decembar 2017 16:08

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 168 gostiju i nema prijavljenih članova