OPŠTINA FOČA JAČA EKOLOŠKI I KULTURNI TURIZAM

Prekogranični projekat "Ekološki i kulturni turizam južnih Dinarida" u kojem učestvuju opštine Foča i Čapljina iz BiH, te Pivski region i opština Tivat iz Crne Gore želi da privuče specifične grupe turista, a realizovaće se kroz obuke i radionice, rečeno je na sastanku u opštini Foča, kojem su prisustvovali predstavnici ustanova i udruženja iz Foče i Ekonomskog fakulteta iz Sarajeva, koji su nosioci projekta, saopšteno je na sajtu opštine Foča.

Profesor Muris Čičić sa sarajevskog Ekonomskog fakulteta rekao je da mogućnost kombinacje potencijala koje imaju opštine u kojima se sprovodi projekat, daje mnogo kvalitetniju turističku ponudu nego što je to danas.

Načelnik opštine Foča Radisav Mašić istakao je kako nisu dovoljni iskorišteni potencijali Foče, te da se na tome radi. "Mi ćemo sa još nekoliko projekata ući u ozbiljan posao animiranja javnosti kako bi NP Sutjeska postao zaista atraktivna destinacija koja zavređuje pažnju. Na tom planu mi već imamo određene projekte koje ćemo zajedno sa Ekonomskim fakultetom napraviti i koji će naša skupština razmatrati i, nadam se, usvojiti", kazao je on.

Izvor: eKapija

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas574
Juče571
Ove sedmice3228
Ovog mjeseca8962
Ukupno1281191
subota, 16 decembar 2017 16:08

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 159 gostiju i nema prijavljenih članova