RADIONICA NA TJENTIŠTU: "Koncepti upravljanja nacionalnim parkovima i razvoj održivog turizma"

U hotelu Mladost, na Tjentištu, održava se dvodnevna radionica na temu "Koncepti upravljanja nacionalnim parkovima i razvoj održivog turizma", kojoj prisustvuju predstavnici opština Foča, Gacko, Kalinovik, predstavnici Ministarstva za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju RS te predstаvnici nacionalnih parkova i zaštićenih područja iz Srbije, Crne Gore, Federacije BiH i Slovenije.

 

Ministar za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske Srebrenka Golić najavila je da će krajem septembra biti organizovan skup na kojem će brojni ambasadori i predstavnici međunarodnih organizacija u BiH biti upoznati sa mogućnostima investiranja u Nacionalni park "Sutjeska".

-"U proteklom periodu proveli smo nekoliko važnih aktivnosti sa našim međunarodnim partnerima na opremanju i osposobljavanju zaposlenih u nacionalnim parkovima "Sutjeska" i "Kozara" i zaštićenim područjima Lom i Janj"-rekla je Golićeva na Tjentištu gdje je juče otvorena dvodnevna radionica "Koncepti upravljanja nacionalnim parkovima i razvoj održivog turizma".

Golićeva je dodala da će ovo biti i uvod za održavanje konferencije na proljeće koja će, različitim sadržajima, učesnicima i eventualnim investitorima predstaviti potencijale Nacionalnog parka "Sutjeska" i upoznati ih o mogućnostima ulaganja.

Ona je navela da je cilj  skupa na Tjentištu da okupi i poveže predstavnike zaštićenih područja iz BiH i okruženja, kao i predstavnike institucija koje se bave zaštitom životne sredine ili su povezani sa ovom oblašću.

Radionica se održava u okviru projekta "Šumska i zaštićena područja", odnosno kampanje "Čuvajmo prirodu i ona će čuvati nas" koju provodi Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju sa konzorcijumom "Futura" iz Beograda, Tehničko-ekološkim zavodom Banjaluka i Međunarodnim centrom za ekoremedijacije Maribor.

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas655
Juče571
Ove sedmice3309
Ovog mjeseca9043
Ukupno1281272
subota, 16 decembar 2017 17:51

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 86 gostiju i nema prijavljenih članova