OTVOREN NOVI OBJEKAT U KOMPLEKSU "BRIONI"

FOČA – Ministar pravde Republike Srpske Gorana Zlatković otvorila je danas novi smještajni objekat u turističko-rekreativnom kompleksu „Brioni“ kod Foče, koji je vlasništvo Privredne jedinice „Drina“ Kazneno-popravnog zavoda /KPZ/ Foča.
 
 
Vlada Srpske pomogla je izgradnju novog smještajnog objekata sa 60.000 KM, dok je 70.000 KM obezbijedio KPZ Foča.
 
Zlatkovićeva je najavila da će u narednom periodu biti nastavljeni slični projekti kada je u pitanju proširenje turističke ponude na „Brionima“ koji su poznata turistička destinacija.
„Ovo je za ponos naše ustanove, posebno što je rađeno uz podršku Vlade Republike Srpske, KPZ Foča, njihovih zaposlenih i osuđenih lica“, rekla je Zlatkovićeva.
Ona je navela da je kompletan namještaj u novoizgrađenom objektu izrađen u KPZ-u Foča, što je, kako je ocijenila, još jedna potvrda uspješnih djelatnosti ove ustanove i resocijalizacije osuđenika.
Zlatkovićeva je dodala da su slični objekti tokom prošle i prethodnih godina izgrađeni u kazneno-popravnom zavodu u Istočnom Sarajevu i u Banjaluci.
 
„To je potvrda da nismo imali samo svakodnevne aktivnosti u kazneno-popravnim ustanovama, već smo se bavili i unapređenjem njihovih kapaciteta“, rekla je Zlatkovićeva i dodala da je bezbjednost u kazneno-popravnim ustanovama u Srpskoj zadovoljavajuća.
Direktor KPZ Foča Siniša Golijanin rekao je da novootvoreni objekat predstavlja nastavak izgradnje turističkog, rekreativnog kompleksa sa ugostiteljskog ponudom i proizvodnjom hrane u okviru ovog zavoda.
 
On je naveo da je površina novog objekta, koji ima deset ležajeva, 233 metra kvadratna.
„Naš smještajni kapacitet na `Brionima` povećan je na 24 mjesta. Zaposleni u KPZ Foča angažovani su kao instruktorska radna snaga, dok je za osuđeničku radnu snagu ovo vid terapije u okviru prevaspitanja“, rekao je Golijanin.
 
Izvor: SRNA
Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas654
Juče571
Ove sedmice3308
Ovog mjeseca9042
Ukupno1281271
subota, 16 decembar 2017 17:51

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 80 gostiju i nema prijavljenih članova