U SUSRET TURISTIČKOJ SEZONI – PROTOKOL O RAFTINGU

U organizaciji Ministarstva održivog razvoja i turizma Crne Gore u Podgorici je održan sastanak na kome se razgovaralo o pripremama za predstojeću turističku sezonu sa aspekta rafting turizma na rijeci Tari.

O toj temi razgovarali su predstavnici resornog ministarstava, predstavnici Ministarstva vanjskih poslova i evropskih integracija Crne Gore, ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Izmir Talić, načelnik opštine Foča Radisav Mašić, predsjednik opštine Plužine Mijuško Bajagić, kao i predstavnici republičkih inspekcija.

 

Na sastanku je potvrđen zajednički interes i obostrana želja da se rafting turizam organizuje na najbolji način. To podrazumijeva standarizaciju uslova za dobijanje dozvola, bezbjednost i kvalitet usluge primjeren turistima, od kojih je skoro devedeset odsto iz inostranstva.

 

S obzirom da je za promjene zakonskih propisa, koji regulišu ovu oblast kao i za njihovo usaglašavanje, potrebno vrijeme, dogovoreno je da se prije početka sezone definišu pravila i protokol po kome će se odvijati rafting, bez obzira da li je riječ o rafterima koji su registrovani u Plužinama ili u Foči.

 

O prijedlogu tog protokola razgovaraće se na sastanku koji je preliminarno dogovoren za 5 mart. U izradi tog dokumenta uključiće se nadležna ministarstva obje države.

 

Izvor: Opština Foča

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas574
Juče571
Ove sedmice3228
Ovog mjeseca8962
Ukupno1281191
subota, 16 decembar 2017 16:08

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 169 gostiju i nema prijavljenih članova