ISKORISTITE PJENU ZA BRIJANJE I ZA NEKE DRUGE KORISNE STVARI

Pet magičnih rješenja koje nam donosi pjena za brijanje

Krema ili pjena za brijanje ima svoju poznatu namjenu, ali možda niste znali da možete da je iskoristite i na neke druge načine.

 

1. Čiste ruke

Ako ste ljubitelj prirode i često kampujete, dobro je znati da u nedostatku sapuna za čišćenje ruku pomaže i krema za brijanje. Kremu nanesite na ruke i trljajte kao da imate sapun. Zatim uzmite krpu ili peškir i obrišite ruke.

2. Zamagljeno ogledalo

Prije nego što krenete na tuširanje namažite ogledalo kremom za brijanje i razmažite maramicom jer ćete tako spriječiti da se ogledalo zamagli zbog pare.

3. Čišćenje mrlja

Prosuti sok na tepihu može spasiti malo kreme za brijanje. Nakon nanošenja i tapkanja istrljajte je sunđerom i isperite. Ova metoda može pomoći i za fleke na odjeći.

4. Vrata koja škripe

Vrata koja škripe posebno znaju da nerviraju noću, ali to možete lako riješiti ako šarke namažete pastom za brijanje. Da bi vam bilo lakše, možete iskoristiti tanki štapić poput onih za čišćenje ušiju. Vatom obrišite višak kreme da vrata ne izgledaju prljavo.

5. Čisti češljevi i četke za kosu

Ljuskice kože s glave gomilaju se na češljevima i četkama kao i kosa pa ih treba redovno čistiti. Uz to se na njima skuplja prašina. Nakon što odstranite kosu natrljajte sve dijelove četke kremom za brijanje. Malo kreme uspite u čašu s vodom i uronite češalj na nekoliko minuta. Nakon toga ga samo dobro isperite, piše T portal.

Izvor: S media

 

Podijeli
comments

Omladinski pokret_FB

Brojač posjeta

Danas421
Juče454
Ove sedmice3124
Ovog mjeseca10825
Ukupno1300515
nedelja, 21 januar 2018 19:29

Trenutno posjetilaca

Ko je na mreži: 16 gostiju i nema prijavljenih članova